Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen Onder 19 halen fors uit tegen Bulgarije

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober 2016, 6:59

Lize Kop kwam in het begin even goed weg tegen de Bulgaarsen, maar had daarna niets meer van ze te vrezen. - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 is het EK-kwalificatietoernooi uitstekend begonnen. Tegen gastland Bulgarije werd het woensdag 6-0. KNVB-coach Jessica Torny: “Je wilt altijd meer scoren en die kansen waren er ook, maar deze uitslag is gewoon prima.”

De poule van Oranje kent met verder nog Turkije en Moldavië niet echt grote tegenstanders. Torny laat er dan ook geen twijfel over bestaan ‘dat er gewoon negen punten gehaald moeten worden’.

‘Kwamen goed weg’

Toch is het ruim verslaan van ‘mindere landen’ niet altijd een makkelijke opgave, en Onder 19 had het in eerste instantie lastig. Het team had zelfs geluk toen een prima Bulgaars schot via de onderkant van de lat volgens de scheidsrechter op de doellijn belandde en niet erover heen. “Doelvrouw Lize Kop zei achteraf dat ze zelf twijfelde en hij er misschien wel overheen was. Daar kwamen we goed weg. Anders hadden we 0-1 achter gestaan.”

Lees het hele verslag Lees het hele verslag Lees het hele verslag op OnsOranje, waarin onder andere staat dat Nadine Noordam een onvervalste hattrick maakte.

Statistieken

Nederland – Bulgarije 6-0

Scoreverloop
32. Noordam 1-0, 35. Noordam 2-0, 38. Noordam 3-0, 4+52. Weerden 4-0, 82. Sabajo 5-0, 86. De Sanders 6-0.

Opstelling Nederland
Kop, Waterham, De Sanders, Ten Westeneind, Altelaar, Weerden, Van Schoonhoven (62. Sabajo), Jansen (46. Kenton), Van Deursen (71. Van der Plas), Doejaaren, Noordam.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen