Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 19: missie volbracht met winst op Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober 2016, 22:21
3:17

Javairo Dilrosun tekende tegen Noorwegen voor de winnende treffer. - Foto: KNVB Media

Op de avond dat Jong Oranje opnieuw het EK misliep, behield de jongere generatie Oranjetalenten wel het volle perspectief op een eindtoernooi. Met de maximale buit op zak rondde het Nederlands elftal onder 19 jaar het eerste EK-kwalificatietoernooi af. In de afsluitende wedstrijd in Hardenberg werd Noorwegen met 1-0 verslagen door een vroege treffer van Javairo Dilrosun.

Onder toeziend oog van technisch directeur Hans van Breukelen, die de degelijke partij vanaf de voorste rij van de hoofdtribune gadesloeg, won Onder 19 daarmee ook het derde duel van het kwalificatietoernooi. Eerder in de week werden Roemenië (2-1) en San Marino (4-0) door de equipe van KNVB-coach Maarten Stekelenburg opzij gezet.

Onder 19-coach Maarten Stekelenburg: "De winnaarsmentaliteit straalt van deze ploeg af."

Onder 19 kende dinsdag in het koude Hardenberg een bliksemstart. Al na vijf minuten werd Dilrosun geen strobreed in de weg gelegd toen hij vanaf het middenveld richting vijandig doel dribbelde. Op zo'n achttien meter van het doel besloot de aanvaller van Manchester City met links uit te halen. En met succes. De Noorse goalie Haug, clubgenoot van Dilrosun in Engeland, had geen antwoord op het bekeken schot in de linkerhoek: 1-0.

Eliteronde in het voorjaar

Om bij de loting voor de Eliteronde, de tweede en beslissende ronde in de EK-kwalificatie, een gunstige uitgangspositie te hebben, diende Onder 19 de Noren te verslaan. Tot tevredenheid coach Stekelenburg slaagden de Oranjetalenten in die opzet. Waarbij hij met name de onverzettelijkheid van zijn ploeg roemde. "Dit is echt een team. De winnaarsmentaliteit straalt van de ploeg af.  En dat is juist iets waar we het in Nederland de laatste tijd veel over hebben, niet? Op de manier waarop wij nu spelen, kunnen we elke wedstrijd resultaat halen."

Het EK onder 19 vindt in juli 2017 in Georgië plaats.

Statistieken

Wedstrijd
Nederland - Noorwegen 1-0 (1-0).

Scoreverloop
5. Javairo Dilrosun 1-0.

Geel
Matthijs de Ligt (Nederland); John Hou Sæter (Noorwegen).

Opstelling Nederland
Bijlow, Zeefuik, De Ligt, Van Drongelen, Carolina, De Wit, Bijleveld (Kongolo), Koopmeiners, Dilrosun, Duin (60. Sierhuis), Chong (85. Van Bergen).

Nederland-Noorwegen Nederland-Noorwegen Lees het gehele verslag en de reacties van het EK-kwalificatieduel van Oranje onder 19 met Noorwegen op OnsOranje.nl.

Jurich Carolina Jurich Carolina Nieuw als linksback in de ijzersterke achterhoede van Oranje onder 19.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen