Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 naar Eliteronde na 4-0 zege op San Marino

KNVB Media
KNVB Media
8 oktober 2016, 21:54
3:24

Onder 19 is na twee gewonnen duels in de EK-kwalificatie al zeker van de volgende, beslissende ronde. - Foto: KNVB Media

Als Noorwegen met 9-0 wint van San Marino, met welke cijfers stapt Nederland dan tegen de Zuid-Europese dwergstaat van het veld? Dat was zaterdag de grote vraag voor de aftrap van het tweede EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal onder 19 jaar.

Het antwoord was teleurstellend. In een matig duel was de ploeg van KNVB-coach Maarten Stekelenburg veel te sterk voor het beperkte team van San Marino, maar dat werd niet in cijfers uitgedrukt. Op het veld van DETO Twenterand in Vriezenveen stond er na afloop slechts een 4-0 overwinning op het bord.

Die overwinning betekende, na de eerdere zege op Roemenië, wel dat Onder 19 is geplaatst voor de tweede kwalificatieronde in maart. "En dat is prettig, want daar gaat het uiteindelijk om", aldus KNVB-coach Maarten Stekelenburg.

Onder 19 opende sterk tegen San Marino. Odysseus Velanas maakte al na drie minuten de eerste treffer, maar daarna stokte de productie. Pas diep in de tweede helft voerde Onder 19 de score op via drie goals van spits Kaj Sierhuis die daarmee een perfecte hattrick maakte.

Statistieken

Wedstrijd
Nederland - San Marino 4-0 (1-0).

Scoreverloop:
3. Odysseus Velanas 1-0; 67. Kaj Sierhuis 2-0; 70. Kaj Sierhuis 3-0; 81. Kaj Sierhuis (pen.) 4-0.

Geel:
Teun Bijleveld (Nederland); Federico Corbelli (San Marino).

Opstelling Nederland:
Paes, Zeefuik, Floranus, De Ligt (46. Carolina), Wijndal, Kongolo, Velanas, Van Bergen, Sierhuis, Duin (46. Bijleveld), Dilrosun (71. De Wit).

Nederland - San Marino Nederland - San Marino Lees het gehele verslag en de reacties van het EK-kwalificatieduel van Onder 19 tegen San Marino op OnsOranje.nl


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen