Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Peter van der Veen nieuwe trainer Onder 15 en Onder 16

KNVB Media
KNVB Media
10 september 2016, 14:30

Van der Veen gaat de jongste Oranjeteams onder zijn hoede nemen. - Foto: KNVB Media

Peter van der Veen is de nieuwe coach van Oranje onder 15 en Onder 16. De jeugdtrainer van Ajax volgt hiermee Peter van Dort op bij Onder 15 en Edwin Petersen bij Onder 16.

Van Dort gaat zich bezig houden met de fysieke ontwikkeling van de nationale jeugdselecties en de KNVB-Academie opleidingen. Petersen is inmiddels begonnen als hoofd jeugdopleidingen bij Vitesse. Van der Veen komt over van de jeugdopleiding van Ajax, waar hij het team Onder 15 onder zijn hoede had.

Met zijn jarenlange ervaring de juiste persoon om deze nationale selecties te trainen

‘’Wij zijn verheugd met de aanstelling van Peter van der Veen als trainer van Onder 15 en Onder 16. Spelers van deze leeftijden kunnen nog veel leren op internationaal niveau. Met zijn jarenlange ervaring als jeugdtrainer is hij de juiste persoon om deze nationale selecties te trainen en te coachen’’, aldus Jelle Goes, technisch manager van de KNVB.

Van der Veen was als voetballer actief bij FC Dordrecht en Excelsior Rotterdam. Na zijn voetbalcarrière startte Van der Veen zijn trainersloopbaan bij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Bij de Rotterdamse club was hij eindverantwoordelijke bij verschillende jeugdteams en assistent-trainer van het beloftenelftal.

In 2014 verruilde hij de jeugdopleiding van Sparta voor die van Ajax. Met het elftal van Ajax onder 15 won hij afgelopen seizoen de bekercompetitie en onlangs de Supercup.

Oranje onder 15 en Onder 16

De teams van Oranje onder 15 en Onder 16 zijn de jongste nationale selecties van Oranje. De beste Nederlandse voetballers die geboren zijn op of na 1 januari 2002 (onder 15) en 2001 (onder 16) komen hiervoor in aanmerking. Zij spelen nog geen grote eindtoernooien, zoals de elftallen Onder 17/19/21 jaar.

Deze jongste selecties zijn er dan ook om de spelers voor te bereiden op hetgeen ze te wachten staat wanneer zij voor nationaal onder 17 gaan uitkomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen