Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stekelenburg en Lodeweges coaches Onder 19 en Onder 20

KNVB Media
KNVB Media
23 augustus 2016, 15:30

Maarten Stekelenburg is terug bij de KNVB, ditmaal als coach van Onder 19. - Foto: KNVB Media

Maarten Stekelenburg en Dwight Lodeweges zijn door de KNVB aangesteld om respectievelijk Oranje onder 19 en Oranje onder 20 (beloftenteam) onder hun hoede te nemen. Beide coaches gaan per direct aan de slag.

Onder 19

Stekelenburg: ervaren jeugdtrainer

Stekelenburg stond al eerder onder contract bij de voetbalbond. Hij was van 2013 tot 2015 coach van Oranje onder 17. Het hoogtepunt was destijds de zilveren medaille die Onder 17 op het EK van 2014 in Malta veroverde. Technisch manager Jelle Goes van de KNVB: "Maarten brengt een schat aan ervaring mee in het coachen van jeugdspelers. Daarnaast kent hij een groot deel van deze lichting, omdat hij hen onder zijn hoede had op de EK's onder 17 in Malta (2014) en Bulgarije (2015)."

Bij Onder 19 wordt Robert Wijnands zijn assistent. Wijnands gaat deze functie combineren met zijn werkzaamheden als trainer van FC Utrecht onder 19. Voor de positie van keeperstrainer van Onder 19 zoekt de KNVB momenteel naar een vervanger van Kevin Moeliker. Moeliker, die deze rol sinds 2014 vervulde, wil zich toeleggen op het coachen van hele teams in plaats van alleen keepers. 

Onder 20

Doorstroming naar Eredivisie

Dwight Lodeweges.

Lodeweges is momenteel actief bij PEC Zwolle als 'high potential coach'. Dat gaat hij combineren met zijn functie als coach van Oranje onder 20. Voor Lodeweges is het de eerste keer dat hij coach wordt van een nationale selectie. Eerder was hij als hoofdcoach actief bij onder meer FC Zwolle, FC Groningen, N.E.C., SC Cambuur en sc Heerenveen.

Goes: "Dwight weet met zijn achtergrond precies wat het vraagt om door te stromen naar de Eredivisie. En dat is precies het punt in hun carrière waar veel van de spelers die in Onder 20 zitten op zijn aanbeland."


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen