Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 plaatst zich voor halve finale

KNVB Media
KNVB Media
25 juli 2016, 21:39

Vrouwen onder 19 heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van het EK - Foto: Remko Kool / Goalphoto.nl

Vrouwen onder 19 heeft zich maandag geplaatst voor de halve finale van het EK in Slowakije. Na de eerder behaalde zes punten was een 2-1 verliespartij tegen Frankrijk precies genoeg voor Oranje om concurrent Noorwegen op onderling doelsaldo achter zich te laten.

“We begonnen niet goed. We oogden moe en waren overal een stapje te laat. Dat kan enerzijds door de warmte komen, maar ik vind ook dat Frankrijk goed speelde en dat daarmee afdwong”, blikt KNVB-coach Jessica Torny terug. In de rust keek haar ploeg tegen een 2-0 achterstand aan en moést er gescoord worden om de halve finale te bereiken. 

Meer grip

En dat lukte. Net als in voorgaande wedstrijden begon Oranje veel sterker aan de tweede helft. Het was dan ook al snel raak. Na een goede Nederlandse aanval gaf Suzanne Admiraal de bal perfect voor. Jill Roord stond op de juiste plek en kon de bal binnen lopen; 1-2.

Donderdag speelt Onder 19 in de halve finale tegen Spanje. 

Statistieken 

Wedstrijd
Nederland – Frankrijk 1-2 (0-2).

Scoreverloop
18. Katoto 0-1, 24. Geyoro 0-2 (strafschop), 59. Jill Roord 1-2.

Opstelling
Quaye, Van Schijndel, Van der Linden, Ten Westeneind (46. De Sanders), Weerden (82. Sanders), Raaijmakers, Hendriks (88. Van Schoonhoven), Roord, Admiraal, Folkertsma, Verhoeve.

Onder 19 plaatst zich voor halve finale Onder 19 plaatst zich voor halve finale Lees hier het hele verslag op onsoranje.nl

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen