Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 kan grote stap zetten tegen Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
22 juli 2016, 9:27

Na de 6-0 overwinning op Slowakije neemt Vrouwen onder 19 het vrijdag op tegen Noorwegen. - Foto: KNVB Media

Na een spectaculaire 6-0 overwinning op Slowakije, staat voor Vrouwen onder 19 vrijdag de tweede wedstrijd van het EK op het programma. Tegenstander Noorwegen won haar eerste wedstrijd met 1-0 van Frankrijk, en dus belooft het een pittige strijd te worden om de koppositie in de poule.

Met een klinkende 6-0 zege begon onder 19 aan het EK in Slowakije. De euforie voerde korte tijd de boventoon, maar heeft nu weer plaatsgemaakt voor focus. “Natuurlijk mag je even genieten van die overwinning, maar nu is de knop weer om. Slowakije was op papier de minste tegenstander. Nu krijgen we met Noorwegen en Frankrijk nog twee pittige wedstrijden”, meent aanvoerder Michelle Hendriks.

Natuurlijk mogen we genieten van de winst op Slowakije, maar nu is de knop weer om

“We hebben uit die eerste wedstrijd een aantal dingen gehaald die we nog beter willen doen. De passing moet bijvoorbeeld nog een stukje nauwkeuriger. Tegen Noorwegen moeten die dingen goed gaan.”

Teamgeest

Aanvoerster Michelle Hendriks.

Aan teamgeest zal het de vrouwen van Onder 19 niet ontbreken. De jeugdinternationals weten elkaar zowel binnen als buiten het veld goed te vinden. “We hebben een sterk team met veel individuele kwaliteiten en zijn goed op elkaar ingespeeld. Buiten het veld kunnen we het goed met elkaar vinden en maken we lol. Maar wanneer we serieus moet zijn, dan zijn we ook serieus.”

Het is iets wat volgens de aanvoerder ook in de wedstrijd tegen Noorwegen zal worden gevraagd. “De Scandinavische landen zijn altijd sterk. We hebben op de beelden gezien dat de Noren veel druk vooruit zetten, en blijven gaan. Het is aan ons om daar onderuit te voetballen.”

Grote stap

Bij winst tegen de Noren is Nederland met zes punten koploper in de poule. Dan is met nog één wedstrijd te gaan, de halve finale binnen handbereik. “We kunnen inderdaad een grote stap richting die halve finale zetten. Aan de andere kant is er bij verlies nog niks aan de hand. Dan moeten we het in de laatste wedstrijd tegen Frankrijk laten zien.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen