Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Definitieve EK-selectie van Onder 19

KNVB Media
KNVB Media
7 juli 2016, 11:51

Onder 19 zit op het EK in een groep met Kroatië, Frankrijk en Engeland. - Foto: KNVB Media

KNVB-coach Aron Winter van Oranje onder 19 heeft de volgende 18 spelers geselecteerd voor het Europees kampioenschap van 11 t/m 24 juli in Duitsland:

Hidde ter Avest (FC Twente), Steven Bergwijn (PSV), Jurich Carolina (PSV), Gino Dekker (Ajax), Laros Duarte (PSV), Carel Eiting (Ajax), Dennis van der Heijden (ADO Den Haag), Sam Lammers (PSV), Julian Lelieveld (Vitesse), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Kenneth Paal (PSV), Maarten Paes (N.E.C.), Pablo Rosario (Almere City FC), Jari Schuurman (Willem II), Calvin Verdonk (PEC Zwolle), Michel Vlap (sc Heerenveen) en Deyovaisio Zeefuik (Ajax).

Het is een gretige, gedreven en hechte groep

“Tot nu toe is er veel aandacht geweest voor de jongens die niet mee konden of mochten van hun club,” zegt Winter. “Dat ligt nu echt achter ons. Deze achttien jongens gaan het doen. Zij hebben de laatste weken laten zien dat zij het verdienen het Oranjeshirt te dragen op het EK. Het is een gretige, gedreven en hechte groep. Ik heb veel vertrouwen in deze gasten en in de staf.”

Nederland in groep met Engeland, Frankrijk en Kroatië

Onder 19 neemt het tijdens het Europees kampioenschap 2016 op tegen Engeland, Frankrijk en Kroatië. De andere groep bestaat uit Duitsland, Italië, Portugal en Oostenrijk.

Groep AGroep B
NederlandDuitsland
KroatiëItalië
FrankrijkPortugal
EngelandOostenrijk

Wedstrijdprogramma:

DatumTijdWedstrijdPlaats
Dinsdag 12 juli12.00Kroatië - NederlandUlm
Vrijdag 15 juli12.00Nederland - EngelandUlm
Maandag 18 juli12.00Nederland - Frankrijk Alen

De beste twee ploegen van elke groep gaan naar de halve finales. Die zijn op 21 juli. De finale is op 24 juli. De vier halve finalisten en de winnaar van een wedstrijd tussen de nummers drie van elke groep (wedstrijd op 21 juli) plaatsen zich voor het WK onder 20. Dat WK is van 20 mei tot en met 11 juni 2017 in Zuid-Korea.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen