Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 17 in slotfase langs Italië op EK

KNVB Media
KNVB Media
9 mei 2016, 16:04

Ché Nunnely maakte de belangrijke winnende goal tegen Italië. - Foto: Sportsfile

In de tweede groepswedstrijd op het EK 2016 in Azerbeidzjan heeft Oranje onder 17 een belangrijke overwinning geboekt op hun leeftijdsgenoten uit Italië. In Baku zegevierde de ploeg van KNVB-coach Kees van Wonderen door een late goal van Ché Nunnely met 0 – 1. De andere wedstrijd in Groep D gaat vanmiddag tussen Servië en Spanje. Donderdag 12 mei om 12.00 uur speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen Servië.

We hebben het in eigen hand om ons te plaatsen voor de volgende ronde

“Dit is een prachtig resultaat en het is altijd lekker om in de slotfase toe te slaan’’, aldus KNVB-coach Kees van Wonderen. Hij zag dat zijn team een moeizame wedstrijd speelde waarin beide teams weinig creëerden. "De kansen die je dan krijgt, moet je benutten en dat deden we vandaag gelukkig beter dan tegen Spanje."

— Tahith Chong vecht een verbeten duel uit met zijn Italiaanse tegenstander.

Van Wonderen vond de zege verdiend. "In de eerste helft ging het gelijk op, maar ik denk dat we op basis van de tweede helft meer aanspraak maakte op de overwinning dan de Italianen. We hebben het nu in de laatste wedstrijd tegen Servië in eigen hand of we ons plaatsen voor de volgende ronde. Dat is in ieder geval een prettig uitgangspunt."

Statistieken

Wedstrijd
Italië - Oranje onder 17 0-1

Scoreverloop
78. Nunnely 0-1

Opstelling Nederland
Van de Meulenhof, Bakboord, De Ligt, Wijndal, Wehrmann (67. Kadioglu), Fernandes, Vente, Malen, Chong (75. Kluivert), Malacia, Nunnely.

Stand

Servië speelde later op de middag 1-1 gelijk tegen Spanje waardoor alle landen nog kans maken op de kwartfinale. De stand in groep D is nu als volgt:

  • Spanje       2-4 (+2) 
  • Nederland 2-3 (-1) 
  • Italië          2-3 (0) 
  • Servië       2-1 (-1) 

Programma:

Donderdag 12 mei

  • 12.00 Nederland - Servië (Nederlandse tijd)
  • 12.00 Spanje - Italië

Onder 17 op OnsOranje Onder 17 op OnsOranje Lees het verslag van de wedstrijd tegen Italië op OnsOranje Samenvatting Samenvatting Bekijk de hoogtepunten van Italië - Onder 17 op het YouTube-kanaal van de UEFA!


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen