Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Onder 17 verliest openingsduel EK van Spanje

KNVB Media
KNVB Media
6 mei 2016, 16:36

Dylan Vente wint het kopduel van de Spanjaard Juan Brandariz - Foto: Sportsfile

Oranje onder 17 is het EK in Azerbeidzjan begonnen met een 0-2 nederlaag tegen Spanje. Kansloos was de gemankeerde equipe van KNVB-coach Kees van Wonderen – waar vier spelers door schorsingen vanaf de tribune toekeken - zeker niet, maar de Spanjaarden bleken wat minder kansen nodig te hebben dan hun Nederlandse leeftijdsgenoten.

Vooral de watervlugge en balvaardige Jordi Mboula was een ware plaaggeest voor de Nederlandse defensie in het eerste deel van de wedstrijd. Het was dan ook geen wonder dat juist hij voor de 0-1 zorgde. Na rust maakte Brahim Diaz de tweede Spaanse treffer.

"Heel jammer, want het verschil was niet groot", baalde Van Wonderen. "Eigenlijk, als je het goed beschouwd, hebben wij misschien nog wel meer kansen gehad dan Spanje, maar zij schieten er wel twee in en wij niet. We hebben er alles aan gedaan, we waren niet minder, maar we staan wel met lege handen. Dat is balen."

Statistieken:

Wedstrijd
Oranje onder 17 - Spanje 0-2 (0-1).

Scoreverloop
16. Mboula 0-1, 52. Ruiz 0-2.

Gele kaart
De Ligt, Wijndal, Vente (Oranje onder 17).

Opstelling Nederland
Van de Meulenhof, De Ligt, Struijk (63. Teze), Wijndal, Wehrmann, Malen, Reith, Kadioglu (80. Van de Looi), Kluivert, Vente, Nunnely Onder 17 op OnsOranje Onder 17 op OnsOranje Lees het complete verslag van het EK-duel van Onder 17 met Spanje op OnsOranje.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen