Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 tegen Italië, Servië en Spanje in groepsfase EK

KNVB Media
KNVB Media
8 april 2016, 11:44

Foto: KNVB Media

Oranje onder 17 is vrijdagochtend bij de loting voor het EK 2016 in Azerbeidzjan ingedeeld in Groep D met Italië, Servië, en Spanje. Onder 17 begint het EK op vrijdag 6 mei tegen Spanje.

Vervolgens treft Oranje op maandag 9 mei Italië en wordt de groepsfase afgesloten met een wedstrijd tegen Servië op donderdag 12 mei. KNVB-coach Kees van Wonderen was bij de loting in Azerbeidjaanse hoofdstad Baku aanwezig.

'Twee sterke landen minder als we verder gaan'

"Een erg zware poule waarin we vol aan de bak moeten", aldus KNVB-coach Kees van Wonderen. "Op het oog is dit misschien wel de sterkste groep. Spanje is een groot voetballand met veel kwaliteit in elke lichting. Voor de eerste wedstrijd wordt dit meteen een mooie uitdaging. Italië is voor ons altijd moeilijk te verslaan vanwege hun specifieke defensieve speelstijl, maar van ze winnen is absoluut niet onmogelijk. Servië lijkt misschien een outsider, maar bleef in de Eliteronde ongeslagen en is zeker een geduchte tegenstander. Het positieve aan deze loting is dat als we doorgaan we alvast twee sterke landen uit het toernooi hebben gespeeld."

EK 2016 in Azerbeidzjan

Azerbeidzjan organiseert het EK 2016 voor spelers onder de 17 jaar. Aan het toernooi doen zestien landen mee, waarbij Azerbeidzjan als gastland al automatisch gekwalificeerd was. Het toernooi vindt plaats van 5 tot en met 21 mei 2016.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen