Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dag van de waarheid voor jeugdteams O-19 en O-17

KNVB Media
KNVB Media
29 maart 2016, 10:24

Onder 19 boekte al twee overwinningen in Eliteronde - Foto: KNVB Media

De schijnwerpers van het internationale jeugdvoetbal staan vanavond gericht op de EK-kwalificatietoernooien van Onder 19 en Onder 17. Beide Nederlandse ploegen zijn vol in de race om zich te plaatsten voor de Europese eindronden en spelen vanavond hun beslissende wedstrijd.

Oranje onder 19 treft om 19.30 uur Polen op het veld van De Treffers in Groesbeek, terwijl de jongere generatie van Onder 17 het in Düsseldorf opneemt tegen Duitsland.Onder 19 heeft de beste papieren.

Onder 19

Voor de equipe van KNVB-coach Aron Winter is het uitgangspunt vanavond in Groesbeek duidelijk. Na de overwinningen op Oekraïne (3-2) en Noord-Ierland (1-0) heeft de ploeg tegen de enig overgebleven concurrent Polen aan een gelijkspel genoeg om kwalificatie af te dwingen. Wanneer de Polen winnen, gaan zij naar het EK. 

"Polen is opnieuw een moeilijke ploeg", aldus KNVB-coach Aron Winter. "Een punt is genoeg voor ons, maar we willen alles in eigen hand houden 

Twee landen zijn al zeker van het EK dat van 11 tot en 24 juli wordt gespeeld. Gastheer Duitsland is automatisch van de partij, terwijl Kroatië zich maandag ten koste van België als eerste land in de Eliteronde verzekerde van een EK-ticket.

Wedstrijden:
Polen - Nederland (19.30 uur, Groesbeek)
Noord-Ierland - Oekraïne (19.30 uur, Uden)

Groep 4, standWedstrijdenDoelsaldo
1. Nederland2-6(4-2)
2. Polen2-4(2-1)
3. Oekraïne2-1(2-3)
4. Noord-Ierland2-0(1-3)

Oranje onder 17 — Foto: KNVB Media

Onder 17

Onder 17 heeft meer rekenwerk te doen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het EK is uitgebreid naar zestien deelnemende landen. Dat betekent dat er naast gastheer Azerbeidzjan liefst vijftien EK-tickets zijn te verdienen in de Eliteronde. Die zijn voor de acht groepswinnaars en de zeven beste nummers twee van de acht groepen. 

Om het telraam snel in de hoek te kunnen gooien, dient Nederland vanavond in het Paul Janes Stadion in Düsseldorf van de Duitsers te winnen. Dan is de ploeg groepswinnaar en kent het geen rekenzorgen. Bij verlies of een gelijkspel wordt het resultaat dat Bulgarije tegen Slowakije neerzet van belang en gaat mogelijk ook het doelsaldo een rol spelen.

Het onderling resultaat tussen Nederland en Bulgarije speelt na het onderlinge 1-1 gelijkspel geen rol. Mocht Onder 17 de Bulgaren in de eindstand van groep 4 onder zich houden en als tweede eindigen, dan is het wel afhankelijk van de ontwikkelingen in de andere groepen om bij de beste nummers twee te horen.

Wedstrijden:
18.00 uur Nederland - Duitsland (Düsseldorf)
18.00 uur Bulgarije - Slowakije (Ratingen)

Groep 4, standWedstrijdenDoelsaldo
1. Duitsland2-4(6-2)
2. Nederland2-4(2-0)
3. Bulgarije2-2(1-1)
4. Slowakije2-0(1-7)

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen