Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 op rozen na tweede zege in EK-kwalificatie

KNVB Media
KNVB Media
26 maart 2016, 19:23
2:51

Carel Eiting maakte de enige goal tegen Noord-Ierland - Foto: KNVB Media

Kwalificatie voor het Europees kampioenschap lonkt voor het Nederlands elftal onder 19 jaar. De equipe van KNVB-coach Aron Winter boekte tegen Noord-Ierland de tweede overwinning (1-0) in de Eliteronde en heeft dinsdag aan een gelijkspel tegen directe concurrent Polen genoeg om komende zomer in Duitsland een gooi te doen naar de Europese titel.

Moeizaam ging het allemaal wel, zaterdag in Uden waar invaller Carel Eiting matchwinner werd. "We hanteerden een te laag baltempo, alles ging breed in plaats van diep en we speelden geen mensen uit.  Het was bijna sjokken", zag coach Aron Winter. "Gaandeweg kwamen we wat meer los en kregen we meer controle." Dat resulteerde in een stormachtig kwartier na rust, waarin spits Sam Lammers vier kansen kreeg, maar uiteindelijk Eiting met een goed schot de ban brak. 

Onder 19 heeft dinsdag tegen Polen, dat eerder op de dag met 0-0 gelijkspeelde tegen Oekraïne, nog een punt nodig om voor het tweede jaar op rij de Europese eindronde te bereiken. "Polen is opnieuw een moeilijke ploeg. We gaan nu eerst herstellen en ons vanaf morgen focussen op die wedstrijd", aldus Winter. Maar met zo'n goede uitgangspositie mag Onder 19 het niet meer uit handen geven in Groesbeek, waar om 19.30 uur op het veld van De Treffers wordt afgetrapt.

Statistieken:

Nederland - Noord-Ierland 1-0 (0-0).

Scoreverloop: 59. Carel Eiting 1-0.

Geel:  Lewis, Lavery, Crowe (Noord-Ierland).

Opstelling Nederland: Van Osch, Ter Avest, Fosu Mensah (46. Eiting), Carolina, Lelieveld, Duarte, Van de Beek (83. Rosario), Nouri, Bergwijn, Lammers, Dekker (69. Schuurman). Onder 19 op OnsOranje Onder 19 op OnsOranje Lees het gehele verslag van het duel met Noord-Ierland en de reactie van coach Aron Winter op OnsOranje. Sam Lammers Sam Lammers Dinsdag kan Onder 19 zich plaatsen voor het EK. "Het moet nu gebeuren", zegt spits Sam Lammers.

 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen