Oranje onder 17 wint tweede wedstrijd op Elitetoernooi

KNVB Media
KNVB Media
26 maart 2016, 15:48

Het Nederlands elftal onder 17 jaar heeft de tweede groepswedstrijd op het Elitetoernooi zaterdag met 2-0 gewonnen van Slowakije. Beide doelpunten voor Oranje vielen in de eerste helft.

Donyell Malen opende in de zestiende minuut vanaf elf meter de score voor Nederland. Dylan Vente tekende vlak voor rust voor de 2-0. Slowakije-verdediger Kozlovský kreeg in de 15e minuut een rode kaart, waardoor Nederland een groot gedeelte van de wedstrijd met een man meer speelde.

“We moesten winnen om in de race te blijven voor plaatsing voor het EK. Dat hebben we gedaan”, aldus KNVB-coach Kees van Wonderen. “Helaas hebben we het veldoverwicht in de tweede helft niet om kunnen zetten in meer doelpunten. Dat was gezien het spelbeeld terecht geweest. Ook voor de eerste plaats in de poule kan dat belangrijk worden. Nu wacht ons dinsdag tegen Duitsland een mooie finale.’’