Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK ver weg voor Speelsters onder 17

KNVB Media
KNVB Media
20 maart 2016, 15:05

Joëlle Smits scoorde tweemaal tegen Griekenland - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft zich niet direct geplaatst voor het EK in Belarus. De ploeg van Marleen Wissink won weliswaar de laatste poulewedstrijd tegen Griekenland via twee goals van spits Joëlle Smits met 2-0, maar concurrent Italië maakte geen fout tegen Finland en pakte het benodigde punt (2-2).

Italië verdient daarmee het EK-ticket, terwijl Nederland in de wachtkamer moet plaatsnemen en hopen dat het als beste nummer alsnog naar de eindronde mag. Van de zes groepen in de Eliteronde zijn op dit moment slechts twee groepen voltooid, dus hier is nog geen duidelijkheid over. Het resultaat van Nederland tegen Griekenland is voor die rangschikking overigens niet van belang, omdat alleen de duels tegen de nummers een (Italië) en drie (Finland) meetellen.

"Ik heb niets te klagen over de inzet die de speelsters aan de dag leggen. Maar ik acht de kans klein dat we het EK nog halen. We hebben het uiteindelijk verspeeld in de verloren wedstrijd tegen Italië", zegt KNVB-coach Wissink. 

Statistieken:

Nederland - Griekenland: 2-0 (0-0).

Scoreverloop: 61. Smits 1-0; 73. Smits 2-0.

Geel: 51. Olislagers.

Opstelling Nederland: Van Domselaar, Hendriks, Ypema, Nouwen, Levels (67. Jansen), Sabajo, Van Dooren (41. Van Deursen), Asbroek (41. Olislagers), Doejaaren, Smits, Weerden. Nederland - Griekenland Nederland - Griekenland Lees het gehele verslag van Nederland-Griekenland en de reactie van coach Marleen Wissink op OnsOranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen