Late tegentreffer doet Onder 16 de das om

9 maart 2016, 22:59

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar is teleurstellend aan het vierlandentoernooi in eigen land begonnen. Op het veld van vv Noordwijk ging het team van KNVB-coach Edwin Petersen met 1-0 onderuit tegen Italië.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel pas in de 77ste minuut, drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Van buiten het zestienmetergebied namen de Italianen het doel onder vuur. Doelman Jasper Schendelaar stond daarbij op het verkeerde been, waardoor hij niet de hoek in kon duiken om de laag ingeschoten bal te pakken.

De late nederlaag zorgde voor teleurstelling in het Nederlandse kamp. "Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar op deze manier onderuit gaan is doodzonde ", vond Petersen. "Aan de inzet heeft het niet gelegen, maar de uitvoering was vandaag niet goed."