Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WK-kwalificatie: Zaalvoetbalteam treft Spanje en Bosnië-Herzegovina

KNVB Media
KNVB Media
2 juli 2015, 16:12

Foto:

Spanje en Bosnië-Herzegovina zijn de tegenstanders van het Nederlands zaalvoetbalteam in groep 4 van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap 2016. Armenië, Cyprus, Estland en Letland strijden in een voorronde om de laatste plaats in deze groep. Nederland treedt van 10 tot en met 13 december op als gastheer van het WK-kwalificatietoernooi. Plaats van handeling is het Indoor Sportcentrum in Eindhoven.

Play-offs

De zeven groepswinnaars en zeven runners-up plaatsen zich voor de play-offs, die bestaan uit een uit- en thuiswedstrijd. Deze barragewedstrijden worden gespeeld op dinsdag 22 maart en dinsdag 12 april 2016. De zeven winnaars van deze duels plaatsen zich uiteindelijk voor de FIFA Futsal World Cup Colombia 2016.

Bondscoach Marcel Loosveld direct na afloop van de loting, die vanmiddag plaatsvond in het Zwitserse Nyon: “Ik ben tevreden over de loting en zie voldoende perspectieven om ons voor de vervolgronde te plaatsen. De wedstrijd tegen tweevoudig wereldkampioen Spanje is een mooi affiche. Zowel voor ons als team, als straks voor de toeschouwers in Eindhoven. Bosnië-Herzegovina kennen we natuurlijk nog van de play-offs voor het EK 2014 in België en van het EK-kwalificatietoernooi afgelopen maart, waar Letland overigens ook deel uitmaakte van onze groep."

Thuisvoordeel

"Ik verwacht wel dat Letland straks als vierde land aansluit in Eindhoven", vervolgt hij. "Op Spanje na, is het dan hetzelfde deelnemersveld. Bosnië-Herzegovina moeten we kunnen hebben. In onze laatste ontmoetingen waren wij toch wel de bovenliggende partij. Dat zou ook voor Letland gelden, want in het voorjaar waren wij ondanks het gelijkspel, de betere ploeg. En we hebben in Eindhoven straks natuurlijk het thuisvoordeel. Ik kijk er naar uit.”

Nederland was voor het laatst in 2000 aanwezig op een WK. In Guatemala, waar Spanje voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen werd, bereikte Oranje toen de tweede ronde. De beste prestatie van het Nederlands zaalvoetbalteam dateert uit 1989. In eigen land verloor Oranje toen in de eindstrijd van Brazilië. 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen