Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ex-internationals alsnog onderscheiden met Haasje voor interlanddebuut

KNVB Media
KNVB Media
5 december 2018, 15:51
1:24

Operationeel manager Hans Schelling (links) reikte de Haasjes uit in Sittard. - Foto: KNVB Media

Een bonte verzameling ex-zaalvoetbalinternationals verzamelde zich zondag in Sittard. Daar kregen zij alsnog een Haasje, het karakteristieke speldje dat symbool staat voor een debuut in Oranje.

Het Haasje. Het speldje is onlosmakelijk verbonden met een debuut in het Nederlands elftal of bij de OranjeLeeuwinnen. Johan Cruijff kreeg er ooit één. Evenals Sherida Spitse, Frenkie de Jong en Jackie Groenen. Spelers van het Nederlands zaalvoetbalteam moesten het lange tijd zonder Haasje stellen. Tot vorig jaar, toen doelman Barry de Wit als eerste zaalvoetbalinternational werd onderscheiden met het bijzondere aandenken.

Omdat alle spelers die ooit zijn uitgekomen voor het Nederlands zaalvoetbalteam het speldje verdienen, nodigde de KNVB de ex-internationals uit om op zondag 2 december het Haasje in ontvangst te nemen. Zo’n 70 voormalig spelers en speelsters van het Nederlands zaalvoetbalteam kregen het speldje in Sittard uit handen van operationeel manager Hans Schelling uitgereikt.

De Haasjes werden uitgereikt aan ex-internationals van zowel het mannenelftal als het vrouwenteam.

Ex-international en nog geen Haasje?

De uitreiking vond plaats rondom de interlands van zowel de mannen als vrouwen tegen Tsjechië. Ex-internationals die alsnog in aanmerking willen komen voor een Haasje, kunnen zich melden via zaalvoetbalnationaal@knvb.nl.

zaalvoetbalnationaal@knvb.nl

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen