Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eerste zaalhaasje voor Barry de Wit

KNVB Media
KNVB Media
24 oktober 2017, 12:03

Barry de Wit ontving als eerste zaalvoetbalinternational het zogeheten haasje. - Foto: KNVB Media

Zaalvoetballer Barry de Wit houdt bijzondere herinneringen over aan het vierlandentoernooi in China. De sluitpost van HV Veerhuys maakte in Oranjes wedstrijd tegen Kroatië (0-0) zijn Oranjedebuut. Na afloop van zijn eerste interland ontving hij uit handen van operationeel manager Hans Schelling het zogeheten haasje. Daarmee is hij de eerste zaalvoetbalinternational die dit bijzondere aandenken aan zijn eerste Oranje-optreden ontvangt.

Bij het Nederlands elftal is het al sinds jaar en dag traditie - en sinds deze zomer ook bij de OranjeLeeuwinnen - bij je debuut als A-international ontvang je het befaamde haasje. Hans Schelling: “Het is fantastisch dat deze traditie ook in de zaal wordt doorgetrokken. Je Oranjedebuut, of dat nu op het veld of in de zaal is, is voor iedereen een indrukwekkende en bijzondere gebeurtenis. Dat vergeet je nooit meer. Het haasje is een tastbare herinnering aan deze eerste speelminuten.”

De Wit ontving het haasje uit handen van Hans Schelling.

Alsnog een haasje

Ook bondscoach Max Tjaden en assistent-bondscoach Hjalmar Hoekema ontvingen in China het zogeheten haasje. En het is de bedoeling dat alle (ex-)zaalvoetbalinternationals alsnog hun haasje krijgen. Schelling: “Het zaalvoetbal telt 284 internationals en we zullen niet van al die spelers en speelsters adresgegevens hebben. Dus heb je speelminuten gemaakt in het Nederlands zaalvoetbalteam, meld je bij de KNVB.”

Bijzondere onderscheiding

Het speldje, dat vanaf nu dus aan alle debuterende A-internationals wordt uitgereikt, is een bijzondere onderscheiding en stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Op dit moment zijn er ruim 760 (mannelijke) veldvoetballers die zo’n haasje hebben gekregen. In de zomer kwamen daar ruim 260 (ex-)OranjeLeeuwinnen bij.

Ook Hjalmar Hoekema (links) en Max Tjaden (rechts) kregen een haasje.

Ook een haasje? Ook een haasje? Heb je speelminuten gemaakt in het Nederlands zaalvoetbalteam, meld je bij de KNVB en ontvang ook een haasje.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen