Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederlands zaalvoetbalteam kan met de mannen mee

KNVB Media
KNVB Media
24 januari 2017, 22:28

Het Nederlands zaalvoetbalteam voorafgaand aan het eerste duel tegen Rusland. - Foto: KNVB Media

Misschien stond bondscoach Max Tjaden er zelf ook wel van te kijken. Het Nederlands zaalvoetbalteam verloor dinsdag dan wel nipt van vice-wereldkampioen Rusland (0-1), het mocht echter meer dan tevreden zijn over de uitvoering.   

Het optreden werd ook door het ruim opgekomen publiek beloond. Met een ovatie verlieten de spelers van Oranje het strijdtoneel. Enkele minuten eerder, toen Lahcen Bouyouzan de bal op de lat ramde en Mo Attaibi bijna raak schoot, hadden de toeschouwers hun enthousiasme ook al laten horen.

Ingecalculeerde nederlaag

Een dag eerder stonden Nederland en Rusland ook al tegenover elkaar in Zwolle. Toen werd het 1-4. Geen schande, zeker niet. Misschien wel een ingecalculeerde nederlaag. Ga maar na: de Russen zijn vice-wereldkampioen, werden tweede op het meest recente EK en zijn de huidige nummer 3 van de wereld. O ja, en dan is er het verschil in trainingsarbeid. De Russen – allen full-prof – houden acht trainingssessies per week, de spelers van Oranje twee.  

Het Nederlands zaalvoetbalteam deed het meer dan goed, dinsdagavond in het tweede duel tegen het ongenaakbaar geachte Rusland. Het verloor nipt, met 0-1.

We wisten dat we dit konden brengen, maar we hebben nu laten zien dat we het ook kunnen volhouden

En toch, toch deed Nederland in de tweede ontmoeting niets onder voor het topland. Het hield stand en meer dan dat. Het durfde de opponent van wereldklasse vast te zetten en creëerde kansen. Uiteraard kregen ook de Russen de mogelijkheden op meer dan één treffer, maar het gepassioneerd opererende Oranje verdiende misschien wel meer. Een wereld van verschil met de avond ervoor.

Vol passie

Want hoewel het een oefenduel betrof was het een wedstrijd vol passie en vuur. Duels werden vol ingegaan. Zo toonde Yousef Makraou geen enkel ontzag voor wereldster Eder Lima, die met een kanonskogel uit een vrije trap wel voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde. Harder en met meer precisie is een bal zelden geschoten.

De rake vrije trap Eder Lima, de enige treffer van het duel.

Een nipt verlies dus voor Oranje. Maar de winst na de nederlaag was veel groter. Het was de avond van de bevestiging. Ook voor Tjaden. “We wisten dat we dit konden brengen, maar we hebben nu laten zien dat we het ook kunnen volhouden. Niet tien minuten of een helft, maar de hele wedstrijd. En dat na de wedstrijd van gisteravond. Dit stemt heel tevreden.”

Voorbereiding

De oefenduels tegen de mondiale wereldtopper stonden in het teken van de voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi in april in Minsk. In maart is België in Almere nog twee keer de tegenstander.

We hebben laten zien dat wij prima met de mannen mee kunnen

De komende periode wordt – mede door de uitvoering van dinsdagavond – met veel vertrouwen aangevangen. “Er werd wel eens gezegd: het is bij jullie de jongens tegen de mannen.” Uitspraken waar Tjaden zich aan stoorde. “We hebben vanavond laten zien dat wij prima met de mannen mee kunnen.”

Statistieken

Wedstrijd:
Nederland-Rusland 0-1 (0-0).

Scoreverloop:
23. Lima 0-1.

Opstelling Nederland:
Grimmelius, Saadouni, El Ghannouti, Makraou, Bouzambou, Mossaoui, Amrani, Bouyouzan, Velseboer, Attaibi, Martinus, St. Juste, Neil, Van der Akker, Van den Eijnden.  

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen