Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Met Max de zaal in (4): ‘Eer om voor de driekleur te spelen’

KNVB Media
KNVB Media
5 december 2016, 9:25
1:33

Max Tjaden: "Kippenvel vlak voor de wedstrijd." - Foto: KNVB Media

Met de aanstelling van Max Tjaden als bondscoach begint het Nederlands zaalvoetbalteam aan een nieuw tijdperk. Een periode die moet eindigen in Slovenië, waar in 2018 het Europees kampioenschap wordt gehouden. In de serie 'Met Max de zaal in' stellen we hem voor. In aflevering 4: Max Tjaden over eergevoel.

Tjaden wil vooral dat zijn spelers voor hun land strijden omdat ze dat een eer vinden. “Je moet graag voor het Nederlands team willen uitkomen, het een eer vinden om voor de driekleur te spelen. Mijn assistent Hjalmar Hoekema en ik vonden dat ook altijd. Dat moeten de spelers ook willen. Het een eer vinden om met het Oranjeshirt te lopen, met de Oranjeleeuw op de borst. Kippenvel krijgen als je het volkslied hoort voor de wedstrijd. Dát gevoel.”

Nieuwe start onder Max Tjaden Nieuwe start onder Max Tjaden Het complete artikel over de nieuwe start van de zaalvoetballers onder bondsccoach Max Tjaden

Gratis entree bij interlands

Het Nederlands zaalvoetbalteam neemt het maandag 5 en dinsdag 6 december op tegen Kroatië. De oefeninterlands worden gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam. Beide duels beginnen om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen