Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Loosveld en KNVB uit elkaar

KNVB Media
KNVB Media
31 mei 2016, 14:30

Bondscoach zaalvoetbal Marcel Loosveld neemt na 13 jaar afscheid van de KNVB. - Foto: KNVB Media

De wegen van bondscoach zaalvoetbal Marcel Loosveld en de KNVB scheiden zich met ingang van het volgende seizoen. Het contract van Loosveld, die sinds 2003 in dienst is van de voetbalbond, loopt per 1 juli af. De verbintenis met assistent-bondscoach Miquel Andres Moreno wordt evenmin verlengd.

"Vanaf 2009 heb ik met veel plezier en trots de functie van bondscoach vervuld", aldus Marcel Loosveld. "Het behalen van het EK in 2014 is een van de hoogtepunten van mijn carrière. Alhoewel ik mijn werk als bondscoach ga missen is het na 7 jaar tijd voor iets anders. Ik wens mijn opvolger veel succes en wil alle spelers en de staf bedanken voor de prettige samenwerking."

Marcel Loosveld was 7 jaar bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam.

Hans Schelling operationeel manager van de KNVB: “Onder de leiding van Marcel Loosveld heeft het nationale zaalvoetbalteam een grote ontwikkeling doorgemaakt. Door zijn kennis, professionaliteit en bevlogenheid hebben we de aansluiting gehouden met de internationale subtop. Voor Nederland, als relatief klein zaalvoetballand, is dit een bijzondere prestatie. Ik wens Marcel en Miguel, namens de KNVB, veel succes toe met hun sportieve toekomst.’’

Van assistent tot bondscoach

Loosveld begon als assistent-coach van het Nederlands zaalvoetbalteam en Jong Oranje en was tevens coach in district Zuid II. In 2007 kreeg de Maastrichtenaar de eindverantwoordelijkheid over Jong Oranje, waarmee hij zich plaatste voor het Europees kampioenschap 2008 in Sint Petersburg. In juli 2009 werd de 39-voudig zaalvoetbalinternational bondscoach. In het seizoen 2013/’14 wist hij zich met zijn team te kwalificeren voor het EK 2014 in België, waar Oranje in de groepsfase werd uitgeschakeld. Eind maart wist het Nederlands zaalvoetbalteam zich net niet te plaatsen voor het WK zaalvoetbal 2016 in Colombia. In de play-off was Azerbeidzjan over twee duels de sterkste.

De KNVB beraadt zich over de opvolging.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen