Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eerherstel voor Nederlands zaalteam in Azerbeidzjan

KNVB Media
KNVB Media
12 april 2016, 21:37

Karim Mossaoui maakte de derde Nederlandse treffer - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft dinsdagavond in en tegen Azerbeidzjan met 4-4 gelijkgespeeld. Het team van bondscoach Marcel Loosveld is er met deze uitslag in de return van de play-offs niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het FIFA Futsal WC 2016 Colombia. De uitgangspositie was hiervoor, na de met 5-1 verloren heenwedstrijd in maart in Almere, te mager.

Bondscoach Marcel Loosveld was trots dat zijn ploeg Azerbeidzjan dit keer op 4-4 wist te houden. "We hebben vandaag gewerkt aan eerherstel en dat is goed gelukt. Ik heb heel goede momenten gezien. Het is en blijft jammer dat we het in Almere in enkele minuten hebben weggegeven.''

Statistieken:

Wedstrijd
Azerbeidzjan - Nederland 4-4 (3-2).

Scoreverloop
11. 1-0, 14. Ceyar 1-1, 14. 2-1, 16. Velseboer 2-2, 19. 3-2, 25. Mossaoui 3-3, 25. 4-3, 28. Attaibi 4-4.

Gele kaart
Mohamed Darri (zvv ’t Knooppunt).

Opstelling Nederland
Tevfik Ceyar (zvv ’t Knooppunt), Mohamed Darri (zvv ’t Knooppunt), Jamal El Ghannouti (zvv ’t Knooppunt), Manuel Kuyk (zvv ’t Knooppunt), Ennes van Maasbommel (zvv ’t Knooppunt), Mohamed Attaibi (Hovocubo), Amir Molkârâi (Hovocubo), Mats Velseboer (Hovocubo), Anes Bešlija (FS Gelko Hasselt - België), Yoshua St. Juste (FC Eindhoven), Zakaria Amrani (FC Marlene), Karim Mossaoui (TPP-Rotterdam), Zaid El Morabiti (ASV Lebo) en Said Bouzambou (Groene Ster Vlissingen). Allen gespeeld.

Overige play-offwedstrijden

Dinsdag en woensdag zijn er nog zes beslissende returns in de play-offs tussen de runners-up en groepshoofden van de (Europese) kwalificatieronde. Hier zijn de uitslagen. Landen met een * plaatsen zich voor het WK:  

Dinsdag
Kazachstan* - Polen 7-0 (eerste wedstrijd 1-1)

Rusland* - Wit-Rusland 2-2 (eerste wedstrijd 4-1)

Oekraïne* - Slowakije 5-1 (eerste wedstrijd 6-0)

Portugal - Servië 2-1 (eerste wedstrijd 2-1)

Spanje - Slovenië 5-1 (eerste wedstrijd 0-1)

Woensdag:

Italië - Hongarije (eerste wedstrijd 3-0)

WK in Colombia

Het WK in Colombia begint op 10 september van dit jaar. Kazachstan, Rusland, Oekraïne en Azerbeidzjan hebben zich dus al vanuit Europa geplaatst voor het WK, waaraan in totaal 24 ploegen deelnemen. Ook de volgende tien deelnemers zijn op dit moment bekend: Colombia als gastland, Australië, Iran, Thailand, Oezbekistan, Vietnam, Brazilië (regerend kampioen), Argentinië, Paraguay en de Salomon Eilanden. Verder kwalificeren zich nog drie Afrikaanse deelnemers en vier ploegen uit Noord/Centraal Amerika & Carribean.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen