Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veertien spelers in selectie zaalteam

KNVB Media
KNVB Media
17 maart 2016, 16:25

Foto: KNVB Media

Bondscoach Marcel Loosveld heeft de namen bekendgemaakt van de veertien spelers die Nederland volgende week dinsdag – 22 maart - vertegenwoordigen in de WK-play-off van het nationale zaalvoetbalteam tegen Azerbeidzjan. Het duel in het Topsportcentrum in Almere begint om 20.00 uur.

Dinsdag 12 april speelt Oranje de return in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Als Oranje over twee duels sterker blijkt dan Azerbeidzjan kan het een ticket boeken naar Colombia. Daar vindt dit jaar vanaf 10 september de 2016 FIFA Futsal World Cup plaats.

De selectie:

Tevfik Ceyar (zvv ’t Knooppunt), Mohamed Darri (zvv ’t Knooppunt), Jamal El Ghannouti (zvv ’t Knooppunt), Manuel Kuyk (zvv ’t Knooppunt), Ennes van Maasbommel (zvv ’t Knooppunt), Mohamed Attaibi (Hovocubo), Amir Molkârâi (Hovocubo), Mats Velseboer (Hovocubo), Anes Bešlija (FS Gelko Hasselt - België), Yoshua St. Juste (FC Eindhoven), Zakaria Amrani (FC Marlene), Karim Mossaoui (TPP-Rotterdam), Said Bouzambou (Groene Ster Vlissingen) en Zaid El Morabiti (ASV Lebo).

Bondscoach Marcel Loosveld: “Ik heb dezelfde veertien spelers geselecteerd als waarmee ik deze week tegen Hongarije heb gespeeld. Het is een evenwichtige groep. Hoewel we niet van de Hongaren hebben gewonnen, zijn veel momenten uit de wedstrijd bruikbaar voor het treffen met Azerbeidzjan. Zo gaven wij weinig weg wanneer Hongarije met een extra veldspeler speelde en wij dus in ondertal waren. Ik verwacht dat we daar tegen Azerbeidzjan ook veel mee te maken zullen krijgen. Dat gebeurde tijdens het EK in Belgrado vorige maand ook. Maar ik weet ook dat we nog beter kunnen, dan we in Hongarije lieten zien. Dat zal ook moeten, want de lat ligt tegen Azerbeidzjan hoger. Belangrijk is dat we volgende week optimaal profiteren van het thuisvoordeel. We moeten een mooie uitgangspositie zien te creëren voor de return in Bakoe in april. En wat is er mooier dan in een uitverkocht huis spelen.”

De weg naar de play-offs

De Oranjezaalvoetballers danken hun plaats in de barrage door eind vorig jaar in de WK-kwalificatie direct achter groepswinnaar Spanje te eindigen. In de Topsporthal in Eindhoven boekten de zaalvoetballers winst op Bosnië en Herzegovina (4-3) en Letland (3-2). Het laatste groepsduel met Spanje eindigde in een 7-1 zege voor de tweevoudige wereldkampioen.

— Foto: KNVB Media

Bijna uitverkocht

Het Topsportcentrum in Almere is zo goed als uitverkocht; er zijn nog maar vijftig tickets verkrijgbaar. Deze kunnen worden besteld via www.onsoranje.nl/tickets. De toegangsbewijzen kosten € 7,50 per stuk. Groepen vanaf tien personen betalen € 5,- per ticket.

Livestream via OnsOranje.nl

Om degenen die in Almere achter het net vissen en andere geïnteresseerden de mogelijkheid te geven de wedstrijd te bekijken, is deze ook via een livestream te volgen via www.onsoranje.nl.

Vier WK-deelnames

Het Nederlands zaalvoetbalteam nam viermaal deel aan een mondiaal eindtoernooi. In 1989, toen de KNVB zijn honderdjarig jubileum vierde, was Nederland gastheer van het eerste wereldkampioenschap zaalvoetbal, het zogenaamde 1st FIFA World Championship for Five-A-Side Football. Oranje verloor destijds in de finale van Brazilië (1-2). Dit is tot op heden de beste prestatie van het Nederlands zaalvoetbalteam op een officieel eindtoernooi. In 1992 (Hong Kong) in 1996 (Spanje) en 2000 (Guatemala) reikte Oranje tot de tweede ronde.

Kaartverkoop Nederland - Azerbeidzjan Kaartverkoop Nederland - Azerbeidzjan Klik hier voor kaarten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen