Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederland loot Azerbeidzjan voor play-offs WK zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
12 februari 2016, 13:28

Foto: KNVB Media

Azerbeidzjan vormt de laatste horde voor het Nederlands zaalvoetbalteam op weg naar het WK 2016 in Colombia. Als de ploeg van bondscoach Marcel Loosveld over twee duels sterker blijkt dan Azerbeidzjan kan het een ticket boeken naar Colombia. Daar vindt dit jaar vanaf 10 september de FIFA Futsal World Cup plaats. Nederland begint dinsdag 22 maart in het Topsportcentrum Almere met een thuiswedstrijd. De return in de Kaukasus staat voor dinsdag 12 april op de agenda.

Bondscoach Marcel Loosveld reageerde direct na afloop van de loting vanuit Belgrado, waar op dit moment het Europees kampioenschap zaalvoetbal plaatsvindt: “Hoewel je in deze fase van de kwalificatie geen makkelijke tegenstanders meer treft, had het slechter gekund. Er zijn maar zeven Europese landen die naar het WK gaan dus je weet van te voren dat je over een zware tegenstander heen moet. Met die wetenschap in je achterhoofd, hebben we het nog niet zo slecht getroffen.”

Vijf 'Brazilianen' 

Azerbeidzjan, dat eerder deze week op het EK in de kwartfinale met 6-2 van Rusland verloor, heeft sinds de laatste ontmoeting met Oranje in 2007 een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Loosveld: “Ze hebben nieuwe spelideeën en zijn erg bedreven in het spel met de keeper. Daar zal ik de komende tijd tijdens de trainingen de nodige aandacht aan besteden”.

Nederland en Azerbeidzjan speelden in het verleden viermaal tegen elkaar. Nederland won twee duels, een wedstrijd eindigde in een gelijkspel en de laatste ontmoeting – in 2007 – werd gewonnen door Azerbeidzjan (3-4). Het doelsaldo is licht in het voordeel van Oranje 14-11. De selectie van Azerbeidzjan telt op dit moment vijf ‘Braziliaanse’ spelers en staat onder leiding van de Spaanse coach Faustino Perez

Loting

Ook de andere zes play-offs tussen de runners-up en groepshoofden van de (Europese) kwalificatieronde, staan op 22 maart en 12 april op de kalender. De eerstgenoemde ploeg begint met een thuiswedstrijd:

Hongarije          -          Italië

Polen               -           Kazachstan

Servië              -           Portugal

Slovenië           -           Spanje

Slowakije          -          Oekraine

Wit-Rusland      -          Rusland

De zeven winnaars plaatsen zich voor de mondiale eindronde in Colombia, waaraan in totaal 24 ploegen deelnemen.

De Oranjezaalvoetballers danken hun plaats in de barrage door eind vorig jaar in de WK-kwalificatie direct achter groepswinnaar Spanje te eindigen. In de Topsporthal in Eindhoven boekten de zaalvoetballers winst op Bosnië en Herzegovina (4-3) en Letland (3-2). Het laatste groepsduel met Spanje, eindigde in een 7-1 zege voor de tweevoudig wereldkampioen.

Schreeuw Oranje naar de overwinning

Wil je erbij zijn als Oranje dinsdag 22 maart in het Topsportcentrum in Almere tegen Azerbeidzjan speelt? Kaarten kosten slechts € 7,50 per stuk. Groepen vanaf tien personen betalen € 5,- per ticket. De kaartverkoop voor de wedstrijd start vandaag (12 februari) via www.onsoranje.nl/tickets.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen