Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Laurens Jagt op de fiets naar WK in Qatar

KNVB Media
KNVB Media
22 augustus 2022, 12:28

Laurens Jagt fietst naar Qatar om daar de eerste wedstrijd van Oranje bij te wonen. - Foto: KNVB Media

Het WK voetbal voor mannen in Qatar komt steeds dichterbij. Letterlijk geldt dat voor Laurens Jagt, die op 1 augustus op de fiets vanuit zijn woonplaats Amsterdam is vertrokken om op 21 november de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal bij te wonen.

Inmiddels is de 34-jarige cyber security ondernemer al een aantal keer een landsgrens overgegaan en fietst hij nu in Hongarije. In alle landen pakt hij zijn bal en voetbalt met de lokale bevolking. Want hoe verschillend iedereen ook kan zijn, met een voetbal begrijpt iedereen elkaar en kan iedereen meedoen.

Goede doel

Ik geloof erin dat sport verbroedert en mensen verbindt

Met zijn actie haalt hij bovendien geld op voor het goede doel, KLABU. "Ik wil laten zien hoe mooi alle plaatsen zijn die ik aandoe en hoe mooi de mensen zijn die ik onderweg tegenkom. Ik geloof erin dat sport verbroedert en mensen verbindt. KLABU, het goede doel waarvoor ik geld ophaal met deze actie, ziet dat ook zo", aldus Laurens.

Het WK vindt tussen 20 november en 18 december plaats in Qatar. Voor het eerst sinds 2014 doet Nederland weer mee aan een WK. De laatste keer werd Oranje derde in Brazilië.

Bike 2 Unite Bike 2 Unite Lees meer over de actie van Laurens Jagt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen