Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ronald Koeman vult deel technische staf in

KNVB Media
KNVB Media
20 mei 2022, 8:44

''We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen'', aldus Ronald Koeman. - Foto: KNVB Media

Ronald Koeman, die na het aankomend WK opnieuw aantreedt als bondscoach van het Nederlands elftal, heeft twee posities in zijn technische staf al ingevuld. Erwin Koeman (60) wordt assistent-bondscoach, terwijl Patrick Lodewijks (55) als keeperstrainer in functie treedt. Voor zowel zijn oudere broer Erwin als Patrick Lodewijks, wiens contracten tot en met het WK 2026 lopen, is het een hernieuwde samenwerking met Ronald Koeman.

Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt.

“We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen. Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt. De drieënhalf jaar met Erwin in Engeland hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken. Patrick is een vakman als het gaat om keeperszaken. Dat was voor mij al duidelijk tijdens onze periodes bij Feyenoord, Everton en eerder het Nederlands elftal”, aldus Ronald Koeman.

— Erwin Koeman (links) wordt assistent-bondscoach bij het team waar hij 31 interlands voor speelde.

Als speler kwam Erwin Koeman uit voor onder meer FC Groningen, PSV en KV Mechelen. Hij speelde 31 interlands voor Oranje. Vervolgens was hij jeugdtrainer, assistent-trainer of hoofdtrainer bij onder meer PSV, RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht, Southampton, Everton en Fenerbahçe. Erwin Koeman was tevens eerder bondscoach van Hongarije.

— Voor Patrick Lodewijks wordt het zijn derde periode als keeperstrainer van Oranje.

Patrick Lodewijks stond onder de lat bij PSV, FC Groningen en Feyenoord. Bij Feyenoord en Everton was hij keeperstrainer. Die functie vervulde hij ook tweemaal bij het Nederlands elftal: van 2014 tot en met 2015 en van 2018 tot en met 2021.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen