Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Wall of Fame onthuld op KNVB Campus

KNVB Media
KNVB Media
30 april 2019, 15:00
1:43

Er is voortaan een blijvend aandenken aan alle ex-internationals, bondscoaches en aan supporters die meer dan honderd interlands bezochten op de KNVB Campus in Zeist. - Foto: KNVB Media

Onder toeziend oog van ex-internationals, ex-bondscoaches en de trouwste Oranjesupporters, is dinsdag op de KNVB Campus de Oranje Wall of Fame onthuld. Alle 1356 ex-internationals die sinds de allereerste interland op 30 april 1905 voor Oranje zijn uitgekomen hebben een speciaal plekje gekregen op de Oranje Wall of Fame.

Ruim 200 gasten waren speciaal voor de onthulling naar de KNVB Campus gekomen, waar Wilfried de Jong de bijzondere middag opende met een eerbetoon aan ‘de international’. Hij sprak over de Oranje Wall of Fame en hoe iedereen die op dit aandenken vereeuwigd is zijn land heeft geholpen.

Iedere ex-international of ex-bondscoach die actief was voor het Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen of de A-zaalvoetbalteams (mannen en vrouwen) is terug te vinden in de vorm van een metalen schildje met zijn of haar naam daarin gegraveerd. Bondscoaches Ronald Koeman (Nederlands elftal), Sarina Wiegman (OranjeLeeuwinnen) en Max Tjaden (Zaalvoetbalteam mannen) onthulden samen met illusionist Niels Houtepen de Oranje Wall of Fame.

Illusionist Niels Houtepen en de bondscoaches Max Tjaden, Sarina Wiegman en Ronald Koeman.

Trouwste Oranjefans

Op de Oranje Wall of Fame, ontworpen door .DAY creative business partners, zijn ook de trouwste Oranjesupporters, fans die meer dan 100 interlands bezocht hebben, te vinden. Ook hun naam staat gegraveerd tussen de grootste spelers en coaches uit het verleden. 

De Oranje Wall of Fame is vanaf vandaag open voor publiek en vrijblijvend te bekijken op de KNVB Campus in Zeist.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen