Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gezocht: G-voetballers die hand in hand met Oranje het veld op willen

KNVB Media
KNVB Media
18 oktober 2018, 16:08

22 G-voetballers mogen 16 november als ING Oranjevriendje met de spelers van het Nederlands elftal en Frankrijk het veld oplopen. - Foto: KNVB Media

Ben je G-voetballer en is het jouw droom om met de spelers van het Nederlands elftal het veld op te lopen? Dan is dit je kans! KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport zijn op zoek naar tweeëntwintig ING Oranjevriendjes. Zij mogen tijdens de interland tussen het Nederlands elftal en Frankrijk op 16 november in Stadion Feijenoord in Rotterdam hand in hand met de spelers het veld op.

Het is voor het eerst dat kinderen met een beperking als Oranjevriendje worden gevraagd. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING willen op deze manier meer aandacht vragen voor voetballers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking. In Nederland zijn er zo’n vijfduizend G-voetballers. De ambitie is om dit aantal te verhogen door meer aandacht te vragen voor deze voetbalvorm.

Samen het volkslied zingen met onder anderen Daley Blind, Matthijs de Ligt, Jasper Cillissen en Oranje-captain Virgil van Dijk.

'Iedereen moet met plezier kunnen voetballen'

Oranje-captain Virgil van Dijk juicht het initiatief toe. "Het is belangrijk dat iedereen met plezier kan voetballen. G-voetballers hebben soms moeite om een voetbalteam te vinden, dat is jammer. Ik vind het geweldig dat de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING de handen ineenslaan om aandacht te vragen voor G-voetbal. Deze gezamenlijke inspanning moet ervoor zorgen dat meer clubs teams voor G-voetbal gaan oprichten, zodat iedereen in zijn of haar buurt kan gaan voetballen."

Meld je aan als Oranjevriendje Meld je aan als Oranjevriendje G-voetballers in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar kunnen zich tot en met 4 november aanmelden om in aanmerking te komen als ING Oranjevriendje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen