Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blind roept Elia en Bazoer op

KNVB Media
KNVB Media
5 oktober 2015, 9:31

Eljero Elia - Foto: KNVB.nl

Bondscoach Danny Blind kan in de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië geen beroep doen op Quincy Promes en Davy Klaasen. De aanvaller van Spartak Moskou kampt met een hamstringblessure, terwijl Ajacied Klaassen zondag in het duel van zijn club Ajax een hersenschudding opliep.

In de plaats van Promes heeft Blind 28-voudig international Eljero Elia (Feyenoord) opgeroepen. Elia’s laatste optreden in Oranje dateert van 14 november 2012. Het oefenduel tussen Nederland en Duitsland in de Amsterdam ArenA eindigde zoals het begon: 0-0. 

Eerste uitverkiezing Bazoer

Riechedly Bazoer (Ajax) is de vervanger van Klaassen. Voor Bazoer, die deel uitmaakte van de spelersgroep van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Slowakije op 11 oktober, is het de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal. Na het duel met Kazachstan wordt de medische toestand van Klaassen opnieuw in ogenschouw genomen. 

Eerste uitverkiezing voor Richiedly Bazoer — Foto: KNVB.nl

Zaterdag 10 oktober staat eerst het uitduel met Kazachstan op de agenda. Locatie is de Astana Arena, waar om 22.00 uur lokale tijd (18.00 uur in Nederland) wordt afgetrapt. Dinsdag 13 oktober speelt de ploeg van bondscoach Danny Blind de laatste groepswedstrijd van de EK-kwalificatie tegen Tsjechië. Plaats van handeling is de Amsterdam ArenA, waar het beginsignaal om 20.45 uur klinkt. 
 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen