Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Directeur Hoogma: ‘In 2020 moeten we op het EK staan’

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2018, 10:10
2:38

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma: "Ik denk dat ik aardig wat bagage heb." - Foto: KNVB Media

Zijn eerste dag als directeur topvoetbal bij de KNVB was deze week meteen een drukke. Maar eigenlijk was Nico-Jan Hoogma al langer bezig met zijn nieuwe functie. Er is veel te werk te verrichten, weet hij, maar hij heeft er ‘vreselijk veel zin in’.

Hoogma maakt van zijn sportieve ambities geen geheim. Zijn contract bij de KNVB loopt tot en met 2022, maar al twee jaar eerder wil hij resultaat zien van de inspanningen die hij, samen met collega’s, gaat verrichten.

Vooral veel uren maken, dat is nodig

“Dat jaar moeten we op het EK staan, dat móet gaan gebeuren”, is hij duidelijk. “Ik heb ook al wat gesprekjes gevoerd met de assistent-trainers voor bondscoach Ronald Koeman. Vooral veel uren maken, dat is nodig.”

OranjeLeeuwinnen

Niet alleen het mannenteam valt onder zijn verantwoordelijkheid, ook de OranjeLeeuwinnen heeft hij als directeur topvoetbal onder zijn hoede. Een combinatie die eerder niet bestond, maar die voor hem geen probleem vormt.

Nico-Jan Hoogma met directeur betaald voetbal Eric Gudde.

“Het gaat om voetbal, en als je het Europees kampioenschap wint, zet je wel iets op de kaart. Er moet wel nog veel meer gebeuren in Nederland als het gaat om vrouwenvoetbal, maar ook daar gaan we hard aan werken.”

Hard werken

Hard werken verwachtte ik ook van ploeggenoten

Iets wat hij tijdens zijn eigen loopbaan altijd al deed. “Hard werken eiste ik van mezelf, en verwachtte ik ook van mijn ploeggenoten. Ik heb als speler niet de absolute top gehaald, maar wel een behoorlijk clubniveau, en heb Champions League gespeeld. Ik denk dat ik, ook met het elf jaar durende directeurschap bij Heracles Almelo, aardig wat bagage heb. Het heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben.”

Op 23 maart staat de eerste interland van het Nederlands elftal op het programma sinds hij is aangesteld, de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen Engeland. Hoogma kan niet wachten tot het zover is. “Het voelt allemaal goed. Ik heb er vreselijk veel zin in.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen