Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederlands elftal voortaan 'thuis' op KNVB Campus

KNVB Media
KNVB Media
19 februari 2018, 14:00

De KNVB Campus, het nieuwe thuishonk van het Nederlands elftal. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal keert terug naar Zeist. Oranje heeft met ingang van de voorbereiding op de vriendschappelijke interland (23 maart) tegen Engeland de eigen KNVB Campus in Zeist weer als thuisbasis. Daarmee komt een einde aan een ruim dertig jaar durende samenwerking met Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en, als gevolg daarvan, met voetbalvereniging Quick Boys in Katwijk.

De KNVB Campus is wat topsportvoorzieningen betreft nu volledig up-to-date om het Nederlands elftal voor langere tijd onderdak te bieden. "Wie bij ons in Zeist komt, ziet onmiddellijk aan onze velden, aan ons medisch centrum, aan de behuizing waar onze research zit, eigenlijk zie je het overal, aan weerszijden van de Woudenbergseweg, dat topteams hier thuis horen. En het Nederlands elftal al helemaal. Dit wordt ons thuishonk, zoals het dat in een ver verleden ooit ook was", aldus directeur betaald voetbal Eric Gudde.

Menig international werd voor de ingang van Huis ter Duin opgewacht door fotografen en journalisten.

Bij de terugkeer naar Zeist, kwam het naburige Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in beeld als nieuw spelershotel. De internationals zullen daar verblijven tijdens hun voorbereidingen op interlands.

Afscheid Huis ter Duin

De keus voor Zeist betekent dus het afscheid van Huis ter Duin, het gerieflijke onderkomen in Noordwijk waar Oranje zich, met enkele korte onderbrekingen, sinds 1987 voorbereidde op vele interlands en eindtoernooien. "We zijn blij dat we daar al die tijd welkom zijn geweest. We hebben er een uitstekende accommodatie aan gehad, en ook op het veld van Quick Boys voelden we ons thuis. Maar nu gaan we naar Zeist; terug naar huis, waar we horen", aldus Gudde.

Het afscheid van Noordwijk, waar Oranje op initiatief van wijlen Rinus Michels voor het eerst neerstreek, is in goed overleg met de directie van Huis ter Duin gegaan. Stephan Stokkermans, managing director van Huis ter Duin bevestigt de sfeer van het afscheid. "Ik meen het oprecht dat we er trots op zijn zo veel jaren te hebben samengewerkt. Ons hotel is het huis geweest waar het Nederlands elftal vele hoogtepunten heeft beleefd en gevierd. We hadden graag gehad dat de KNVB was gebleven, maar snappen de keuze voor een eigen accommodatie."

Keuze voor het voetbal

Ronald Koeman, onder wie Oranje terugkeert in Zeist: "Ik ben blij met de terugkeer naar Zeist", zegt de bondscoach. "Ik heb zelf vaak in Noordwijk gezeten, als speler en als trainer/coach, ik weet dus hoe goed het daar was. Maar het voetbal is bij ons leidend, we kiezen voor het voetbal. In Zeist hebben we alles bij de hand. Prachtige, meerdere velden bijvoorbeeld. Een perfecte totaalaccommodatie. Hier hoort ons voetbal thuis. Maar we blijven Huis ter Duin dankbaar dat we daar zolang op topniveau zijn ‘thuis’ geweest."

De entree van het trainingcentrum op de KNVB Campus.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen