Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Advocaat en Gullit leiden Oranje in WK-kwalificatie

KNVB Media
KNVB Media
9 mei 2017, 13:00

Dick Advocaat wordt voor de derde keer bondscoach van het Nederlands elftal. - Foto: KNVB Media

Dick Advocaat is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De Hagenaar wordt terzijde gestaan door Ruud Gullit die als assistent aan de slag gaat.

Ruud Gullit, Europees kampioen in 1988.

Het duo is aangesteld tot en met november van dit jaar en zal de lopende kwalificatiereeks voor het WK 2018 voltooien. Als Oranje zich plaatst voor die mondiale eindronde, dan zullen Advocaat en Gullit de ploeg ook leiden op het WK in Rusland.

Luxemburg

Advocaat voegt zich in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Luxemburg, op 9 juni in Rotterdam, bij de selectie van het Nederlands elftal. Dat geldt ook voor Gullit. Daarvoor heeft Advocaat nog verplichtingen bij zijn huidige werkgever, het Turkse Fenerbahce. Interim-bondscoach Fred Grim neemt tot die tijd de honneurs waar en zal daarna als tweede assistent in de staf van Oranje blijven fungeren.

Advocaat was twee keer eerder bondscoach van het Nederlands elftal: in de periodes 1992-1994 en 2002-2004. Gullit speelde 66 interlands voor Oranje en was in 1988 aanvoerder van de ploeg die in Duitsland Europees kampioen werd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen