Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Persconferentie over vertrek Blind: "We moesten ingrijpen"

KNVB Media
KNVB Media
26 maart 2017, 23:15
0:40

Directeur betaald voetbal Jean Paul Decossaux: "Voor de mens Danny Blind vind ik het afschuwelijk." - Foto: KNVB Media

Op een persconferentie in het Hilton hotel in Amsterdam, waar de selectie van het Nederlands elftal verblijft, lichtte directeur betaald voetbal Jean Paul Decossaux het vertrek van Danny Blind als bondscoach toe.

"We zagen al een tijdje een opgaande lijn, na de echec van vorig jaar", zei Decossaux. "Daar waren we zeer verheugd over. In de wedstrijd tegen Bulgarije herkenden we niets van de opgaande lijn waar we mee bezig waren. Door de positie waar we nu staan, waarbij kwalificatie voor het WK tot een heel klein percentage is geminimaliseerd, moesten we ingrijpen."

Jean Paul Decossaux: 'Afschuwelijk voor de mens Danny Blind'

Dat de KNVB en Danny Blind nu uit elkaar gaan, laat Jean Paul Decossaux niet onberoerd. "Ik heb altijd een ongelofelijk goede band met Danny gehad - en hij volgens mij ook met ons. Voor de mens Danny Blind vind ik het afschuwelijk. Ik heb hem zeer gewaardeerd in de jaren dat we met hem gewerkt hebben."

Jean Paul Decossaux: 'Voor juni nieuwe bondscoach'

Ook ging het tijdens de persconferentie over een opvolger. Fred Grim zal aanstaande dinsdag de honneurs waarnemen, maar het streven is om voor de volgende interlandreeks (eind mei tot begin juni) een nieuwe bondscoach aangesteld te hebben. "Je moet een goed profiel maken. Het zal niet in een week klaar zijn, maar we hebben een mooi plaatje."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen