Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Danny Blind bij Studio Voetbal: 'Geen zorgen over buitenspelers'

KNVB Media
KNVB Media
13 februari 2017, 11:46

Danny Blind beseft dat Oranje in de komende twee duels zes punten moet pakken. - Foto: KNVB Media

Danny Blind was zondag te gast bij het NOS-programma Studio Voetbal. De bondscoach zat aan tafel met Tom Egbers, Kees Jansma en Co Adriaanse.

Vooral over de toekomst van het voetbal werd gediscussieerd. Zo stelde Adriaanse dat buitenspelers op hun retour zijn. Blind is het daar niet mee eens. “Tientallen clubs in de top van Europa spelen nog met buitenspelers. Kijk bijvoorbeeld naar Real Madrid, Chelsea, FC Barcelona en Arsenal. Voor deze positie maak ik mij voor Oranje ook geen zorgen. Lens en Berghuis doen het behoorlijk, Robben is na de winterstop top en Promes speelt alles.”

Dat Memphis Depay de stap naar Olympique Lyon heeft gezet, vindt de bondscoach een goede ontwikkeling. "Memphis was een jongen in de categorie die weken helemaal niet speelde. Dan moet je een keuze maken. Ik juich dit toe."

Keepers

Blind erkent dat hij voor de keeperspositie wel zorgen heeft. "Zoet is de enige die regelmatig keept. Michel Vorm keept echt goed, maar speelt alleen in de FA Cup."

Blind beseft dat Oranje de komende WK-kwalificatieduels tegen Bulgarije en Luxemburg moet winnen. "Dan kun je een gaatje naar Zweden maken. Want die krijgen we nog thuis. We moeten tweede zien te worden. Natuurlijk kunnen we ook eerste worden, maar we moeten reëel zijn. Kwalitatief zijn wij de logische nummer twee."

Danny Blind bij Studio Voetbal Danny Blind bij Studio Voetbal Bekijk de uitzending.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen