Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

België wil nieuw elan doorzetten tegen Nederland

KNVB Media
KNVB Media
9 november 2016, 11:23

De spelers van België juichen tijdens het met 4-2 gewonnen oefenduel tegen Oranje in 2012. - Foto: KNVB Media

De Derby der Lage Landen staat woensdag voor de 126ste keer op het programma. In de Amsterdam ArenA staat het eergevoel daarbij bijzonder hoog in het vaandel, gezien het feit dat Nederland al negentien jaar niet won van de Belgen én zij afgelopen zomer wel op het EK aanwezig waren.

Nederland en België zitten allebei in de opbouwfase richting het WK 2018. Waar Oranje afgelopen zomer het EK aan zich voorbij moest laten gaan, konden de Belgen niet voldoen aan het hoge verwachtingspatroon op het EK. Ze kwamen niet verder dan de kwartfinale, waar Wales te sterk bleek.

Nieuw elan

Onder de nieuwe bondscoach Roberto Martinez en zijn assistent Thierry Henry is er een nieuw elan gevonden door de Belgen. De eerste oefenwedstrijd tegen Spanje ging weliswaar nog met 0-2 verloren, maar alle drie de WK-kwalificatiewedstrijden werden overtuigend gewonnen (0-3 tegen Cyprus, 4-0 tegen Bosnië en Herzegovina én 0-6 tegen Gibraltar).

In de Amsterdam ArenA zijn woensdag veel Belgische fans aanwezig.

Onder leiding van Premier League-sterren Eden Hazard en Kevin de Bruyne hebben de Belgen de harten van hun landgenoten heroverd. En waar Nederland niet kan beschikken over een aantal geblesseerde spelers, maakt bij de Belgen waarschijnlijk juist Vincent Kompany zijn rentree nadat hij veertien maanden afwezig was wegens blessureleed.

Meer dan een oefenwedstrijd

De Derby der Lage Landen is meer dan een oefenwedstrijd, zo weet ook bondscoach Martinez van de Rode Duivels. "Dat is me hier wel duidelijk gemaakt”, zei de keuzeheer afgelopen vrijdag op zijn persconferentie. “Ik snap en voel de rivaliteit. We nemen het duel ook erg serieus, ook omdat zij veel kwaliteiten hebben. Het is een fraaie uitdaging voor ons en we gaan er ook alles aan doen om te winnen. We zien dit niet als een vriendschappelijk potje."

Toch zullen de Belgen ook het eerstvolgende kwalificatiewedstrijd in het achterhoofd houden. Aanstaande zondag spelen zij namelijk al in het eigen Koning Boudewijn-stadion tegen Estland in Groep H.

Luciano Narsingh houdt Jan Vertonghen van zich af.

TV-uitzending

 SBS 6 zendt het oefenduel live uit. Vanaf 20.00 uur wordt er voorbeschouwd op de wedstrijd, die om 20.45 uur begint. Na afloop van de wedstrijd volgt er zoals altijd een uitgebreide nabeschouwing met reacties van spelers en bondscoach Danny Blind.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen