Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gouden schaal Van Persie na honderd interlands

KNVB Media
KNVB Media
30 oktober 2016, 8:21

Robin van Persie bereikte de fantastische mijlpaal van honderd wedstrijden in Oranje. - Foto: KNVB Media

Spelers die de fantastische mijlpaal van honderd interlands bereiken, krijgen van de KNVB een gouden schaal met daarin die honderd wedstrijden gegraveerd. Zo ook onlangs Robin van Persie.

Op voorhand kunnen 99 interlands al in de schaal worden gegraveerd, maar die honderdste kan er pas bij worden geplaatst als de ‘centurion’ in het duel daarna ook daadwerkelijk speelminuten heeft gemaakt. Vandaar dat de schaal pas kan worden overhandigd bij een eerstvolgende uitverkiezing voor het Nederlands elftal.

Bewuste keuze

Nadat de schaal voor Van Persie klaar was, heeft hij geen deel meer uitgemaakt van de selectie van het Nederlands elftal. Aangezien hij de schaal graag wilde hebben en de KNVB die wens wilde inwilligen, is in goede harmonie afgesproken dat hij de schaal thuis in Istanboel zou krijgen.

Van Persie kreeg de schaal bij hem thuis in Istanboel.

Van Persie was daar blij mee. De KNVB koos er bewust voor om hem niet, terwijl hij niet was geselecteerd, te huldigen op het veld bij een interland. Dat zou de schijn kunnen wekken dat zijn loopbaan als international erop zou zitten.

Waardering

De waardering van de KNVB is er echter niet minder om. Van Persie, de achtste international die de magische grens van honderd caps is gepasseerd, is een fantastische voetballer met een grote staat van dienst in het Nederlands elftal. De KNVB is er trots op dat hij tot nu toe zo vaak het shirt van Oranje droeg.

Direct na afloop van zijn honderdste interland is deze mijlpaal, zoals gebruikelijk, gevierd in de kleedkamer. Van Persie ontving uit handen van de toenmalig directeur betaald voetbal Bert van Oostveen een horloge en captain Wesley Sneijder heeft namens de spelersgroep een cadeau overhandigd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen