Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fred Grim maakt overstap naar Nederlands elftal

KNVB Media
KNVB Media
23 september 2016, 17:11

Fred Grim gaat bondscoach Danny Blind assisteren bij het Nederlands elftal. - Foto: KNVB Media

Fred Grim is als assistent-coach toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. De 50-jarige Grim maakt hiermee de stap van Jong Oranje naar het Nederlands elftal. Art Langeler, die als assistent van Onder 20 al verbonden is aan de KNVB, wordt de nieuwe coach van Jong Oranje.

Danny Blind: "Het is goed nieuws dat Fred zich verbindt aan mijn staf. We hebben jarenlang in hetzelfde team gespeeld en ook in het trainersvak samengewerkt. Ik ken Fred als een gedreven en enthousiaste coach, die een belangrijk aandeel kan hebben in ons team. Bovendien maakt Fred Grim al langer deel uit van het voetbaltechnische hart binnen de KNVB en kent hij de visie van Oranje. En, ook belangrijk, hij is bekend bij de nieuwe generatie Nederlandse voetballers."

Een kans die ik met beide handen aangrijp

"Dit is een mooie stap", reageert Fred Grim op zijn aanstelling. "Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling. Natuurlijk heb ik met absoluut veel plezier en motivatie bij Jong Oranje gewerkt, en had ik graag met dat team naar het EK gewild. Maar dit is een kans die ik met beide handen aangrijp."

Jong Oranje kiest voor Langeler

— Art Langeler.

Art Langeler is de nieuwe coach van Jong Oranje. De huidige assistent van Oranje onder 20 en hoofd jeugdopleiding van PSV zit de aankomende kwalificatieduels van Jong Oranje als eindverantwoordelijke op de bank.  

Langeler: "Ik ben nu al elke dag bezig om met talentvolle voetballers de laatste stap naar de top te maken. Presteren en ontwikkelen zijn elementen die ook bij Jong Oranje volop aanwezig zijn. Mijn werkzaamheden bij PSV en Jong Oranje sluiten perfect op elkaar aan."

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen