Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederland trapt WK-kwalificatiereeks af in Zweden

KNVB Media
KNVB Media
6 september 2016, 7:46

Georginio Wijnaldum stapte maandag uit voorzorg uit bij de training. Het is voor Danny Blind te hopen dat de doelpuntenmaker van afgelopen donderdag er tegen Zweden gewoon bij kan zijn. - Foto: KNVB Media

De wedstrijd van het jaar, zo wordt het WK-kwalificatieduel dat Oranje vanavond, dinsdag 6 september, speelt tegen Zweden al wel aangeduid. En terecht, want een zege zou een geweldige impuls betekenen voor de ploeg van bondscoach Danny Blind en een pikstart in de WK-kwalificatiereeks richting Rusland.

De wedstrijd wordt gespeeld in de Friends ArenA in Zweedse Solna. Om 20:45 uur wordt er daar afgetrapt onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato, die nog nooit eerder een wedstrijd van het Nederlands elftal floot. De wedstrijd is live te zien op NPO3. De voorbeschouwing, met Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk, start om 20:00 uur op diezelfde zender.

Sneijder: 'We zijn echt een team aan het worden' Sneijder: 'We zijn echt een team aan het worden' Wesley Sneijder is ervan doordrongen hoe belangrijk de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden dinsdagavond is.

Vijf spelers Oranje ook in laatste duels met Zweden Vijf spelers Oranje ook in laatste duels met Zweden Het Nederlands elftal speelde in de historie 23 maal eerder tegen Zweden, de tegenstander dinsdagavond in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen