Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Danny Blind: 'We gaan als favoriet naar Zweden'

KNVB Media
KNVB Media
26 augustus 2016, 12:21
2:20

Danny Blind staat aan de vooravond van de duels tegen Griekenland en Zweden. - Foto: KNVB Media

Danny Blind vertrekt volgende week vol vertrouwen met het Nederlands elftal richting Zweden. De bondscoach ziet zijn ploeg als de favoriet voor het eerste treffen in de WK-kwalificatie op dinsdag 6 september.

“Wij zijn de favoriet op basis van de kwaliteiten die wij hebben en de kwaliteiten die Zweden op bepaalde posities heeft ingeleverd”, kijkt Blind vooruit. “Het blijft een lastige uitwedstrijd. Zweden is een stug team dat goed georganiseerd is. Ik ga er echter met een goed gevoel naar toe.”

Frisse indruk

Ook gaat Blind in op de eerste verkiezing van Jorrit Hendrix. “Hij is het seizoen goed gestart en maakt een frisse indruk op een positie waar wij altijd aan het zoeken zijn.” Klaas Jan Huntelaar blijft thuis. “Voor de spitspositie hebben we meerdere opties. Ik zie in hem geen pinchhitter. Dat past beter De Jong en Dost. Het is aan Klaas Jan om te zorgen dat hij fit en scherp blijft voor de komende wedstrijden.”

Dat Ruud Gullit geen assistent wordt bij Oranje, is een teleurstelling voor de bondscoach. “Het is jammer, maar we moeten er ook niet in blijven hangen. Het is zo maandag. Het vraagt nog meer extra's van Van Basten en mij.”

Jorrit Hendrix debuteert in Oranjeselectie Jorrit Hendrix debuteert in Oranjeselectie Bekijk de volledige selectie van Oranje voor de duels tegen Griekenland en Zweden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen