Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Frans Hoek keert terug in technische staf Oranje

KNVB Media
KNVB Media
6 augustus 2016, 13:30

Keeperstrainer Frans Hoek keert terug bij Oranje. - Foto: KNVB Media

Keeperstrainer Frans Hoek keert terug in de technische staf van het Nederlands elftal. Hij heeft een 2-jarig contract getekend tot en met het WK van 2018.

De 59-jarige Volendammer volgt Arno van Zwam op, die is vertrokken naar Al Shabab uit Dubai. Bondscoach Danny Blind werkte in de kwalificatiecampagne op weg naar en tijdens het WK 2014 al samen met Frans Hoek, die tot en met vorig seizoen verantwoordelijk was voor de doelmannen van Manchester United. Voor Hoek wordt het zijn derde periode bij het Nederlands elftal. Hij maakte deel uit van de technische staf van Louis van Gaal in de periode 2000-2001 en 2012-2014.

Reactie Hans van Breukelen

Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes op het WK in Brazilië

Technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB is blij met de komst van Hoek naar Zeist. “Frans is al jaren actief in de internationale top, een vakman op zijn gebied. Dat heeft hij ruim bewezen bij zijn eerdere periodes bij het Nederlands elftal en hij heeft natuurlijk bij grote clubs met de beste keepers gewerkt. Hij heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes op het WK in Brazilië”, zegt Van Breukelen. “En Frans heeft natuurlijk het vak keepen gedocumenteerd, met de keepersboeken die hij heeft geschreven over trainingsmethodes voor doelverdedigers. We zijn er heel blij mee dat hij onze staf komt versterken.”

Carrière

Frans Hoek is tussen 1973 en 1985 eerste doelman bij Volendam. In die periode is hij ook de keeper van vele nationale jeugdselecties. Na zijn actieve carrière richt Hoek zich op het trainen van keepers, onder meer bij Ajax, het Nederlands elftal, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen