Grim geniet van ontwikkeling Janssen: ‘Geweldig voor hem’

KNVB Media
KNVB Media
12 juli 2016, 13:10

Vincent Janssen snelt op Wembley richting het Engelse doel. Janssen speelde tot nu toe vijf keer in Oranje, waarin hij drie keer trefzeker was. - Foto: KNVB Media

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat Fred Grim bij Almere City voor het eerst samen met Vincent Janssen op het trainingsveld stond. Later werkte de oefenmeester ook bij Jong Oranje samen met de Oranje-international die vandaag, dinsdag 12 juli, zijn langverwachte transfer naar de Engelse topclub Tottenham Hotspur afrondde. Grim geniet van de progressie van zijn voormalige pupil. “Zo snel al bij een topclub, dat is geweldig voor hem.”

Hij is een voorbeeld van een talent die via de Jupiler League laat zien dat je je verder kan ontwikkelen

Grim lacht als hij terugdenkt aan de eerste keer dat hij in contact kwam met Janssen. Bij Almere City was de oefenmeester op zoek naar jonge, talentvolle voetballers die het team zouden kunnen versterken toen zijn oog viel op de jeugdspeler van Feyenoord. Een gesprek volgde, maar Janssen twijfelde. ‘Denk er over na tijdens je vakantie’, stelde Grim voor. Zelf stapte de coach ook in het vliegtuig. Tot zijn stomme verbazing liep hij daar, in Portugal, Janssen tegen het lijf. “Toen zeiden we: ‘Dit is een voorteken dat we samen moeten gaan werken’. Vlak daarna gaf hij zijn ja-woord aan Almere.”

Fred Grim werkte bij Almere City en Jong Oranje samen met Vincent Janssen.  Hij gunt hem de overstap naar Tottenham Hotspur van harte. "Geweldig voor hem."

Uitstekende match

Het bleek een uitstekende match. “Vincent paste zich prima aan bij de club”, zag Grim. “Hij begon in de tweede periode van de Jupiler League echt warm te draaien. Toen scoorde hij aan de lopende band, en wonnen we de tweede periodetitel.” Janssen ontwikkelde zich in de twee jaar in Almere als een komeet en verdiende een transfer naar AZ, waar hij dit jaar met 27 goals topscorer van de Eredivisie werd. “Hij is zeker een voorbeeld van een talent die via de Jupiler League laat zien dat je je verder kan ontwikkelen”, stelt Grim. “Laat hij een bevestiging voor talenten zijn dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden en dat je met de juiste instelling je doelen kan waarmaken.”

De transfersom die met de overstap van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur is gemoeid, kan naar verluidt oplopen tot 22 miljoen euro.

Die instelling is volgens Grim de basis achter het succes van Janssen. Nimmer verzaakte de jonge aanvaller. “Vincent ken ik als een speler die iedere dag, iedere training probeert om beter te worden”, vertelt hij. “Het is een bevestiging dat je door keihard werken en in jezelf geloven, het mogelijk is om de top te halen.”

Zekerheidje

Na hun samenwerking bij Almere City werkten ze nogmaals samen bij Jong Oranje. Voor Grim bestond er geen twijfel over wie hij in de spits moest opstellen. “Ook bij Jong Oranje was hij voor mij een zekerheidje. Hij was belangrijk voor het team, als aanspeelpunt maar ook voor zijn doelpunten. Hij maakte in de vijf kwalificatiewedstrijden zes doelpunten.”

Hij pakte op Wembley tegen Engeland zijn kans bij Oranje. Dat typeert zijn karakter

Grim twijfelt er niet aan dat Janssen het gaat redden in Engeland, waar de aanvaller tekent voor vier seizoenen bij de nummer twee van het vorige seizoen. De transfersom kan oplopen naar zo'n 22 miljoen euro. “Het zal op het begin wennen worden. Maar Vincent heeft de mentaliteit en bereidheid zich te ontwikkelen en met het niveau mee te groeien.” Om zijn bewering kracht bij te zetten verwijst hij naar die memorabele wedstrijd, een paar maanden geleden tegen Engeland, waarin de spits aantoonde ook met de internationale top mee te kunnen. “Hij pakte op Wembley tegen Engeland zijn kans bij Oranje. Dat hij er in zo’n ambiance en zo’n wedstrijd gewoon staat, dat typeert zijn karakter.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven