Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Danny Blind speurt naar details op EK in Frankrijk

KNVB Media
KNVB Media
22 juni 2016, 14:46
2:15

Danny Blind benut het EK om Frankrijk en Zweden te observeren. - Foto: KNVB Media

Danny Blind zit woensdagavond op de tribune bij Zweden tegen België. Het wordt zijn vierde wedstrijd dit toernooi. "Je probeert de details te ontdekken die er toe doen."

Naast Zweden is ook Frankrijk een tegenstander van het Nederlands elftal in de komende kwalificatiereeks voor het WK in Rusland. "Ik heb twee wedstrijden gezien van Frankrijk. De openingswedstrijd tegen Roemenië en de laatste wedstrijd in Lille tegen Zwitserland." Het EK biedt een mooie gelegenheid om beide landen te observeren. "Het is niet zo dat ploegen geheimen hebben of ineens een andere speelstijl hanteren. Zweden speelt bijvoorbeeld al sinds jaar en dag hetzelfde systeem. Je probeert daarin details te ontdekken die er toe doen. Waar je last van kan hebben of juist je voordeel mee kan doen."

Zlatan

Op Zlatan Ibrahimovic hoeft de bondscoach niet meer te letten. De Zweedse sterspeler stopt na het EK als international. "Daar zal ik geen traan om laten", zegt Blind. "Ik heb liever Zweden zonder Zlatan dan met. Dat is logisch." 

Bondscoach Danny Blind ziet liever een Zweden zonder Zlatan.

Liefhebber

Als liefhebber zal hij Zlatan missen. Daarover gesproken, het toernooi kan de bondscoach tot nu maar matig bekoren. "Ik hou van leuk en aantrekkelijk voetbal. Dat zien we niet altijd. Dat wordt ook in de hand gewerkt door het nieuwe systeem met 24 ploegen. Er wordt meer gerekend. Een puntje kan ook al goed zijn, dan gaat men ook nog wel door. Die tendens zie je wel. Het is voorzichtigheid troef en er wordt weinig initiatief genomen door de meeste ploegen. We moeten even afwachten hoe dat in de volgende ronde gaat. In de knock-outfase moeten de ploegen wel voor de winst gaan."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen