Janssen scoort makkelijker dan Kluivert en Van Basten

KNVB Media
KNVB Media
2 juni 2016, 18:02

Vincent Janssen heeft per doelpunt in Oranje slechts 115,47 minuten nodig. - Foto: KNVB Media

Er staat de laatste maanden geen maat op Vincent Janssen. De spits van Oranje schiet de ballen uit alle hoeken en standen tegen de touwen. Ook woensdagavond was het weer raak. Janssen zette het Nederlands elftal na 33 minuten op een 1-0 voorsprong tegen Polen (2-1 winst). Zijn tweede treffer in vier interlands voor het 'grote Oranje'.

Wanneer we iets dieper de boeken induiken, is te zien dat het prima gemiddelde van Janssen geen verrassing is. De jonge spits wist voor vrijwel ieder vertegenwoordigend elftal het net wel te vinden. Zijn hoogste gemiddelde haalde de spits in Jong Oranje, waar hij in tien interlands acht doelpunten maakte. Alleen in het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar bleef Janssen 'droog' staan, maar in dat team kwam hij slechts één helft in actie.

Janssen heeft inmiddels 1732 minuten (verdeeld over 27 wedstrijden) in de verschillende Oranjeteams gespeeld. Daarin kwam hij tot 15 doelpunten. Gemiddeld heeft hij 115,47 minuten per doelpunt nodig. Daarmee scoort hij vergeleken met andere topspitsen in Oranje bijzonder goed. Marco van Basten had bijvoorbeeld 195,06 minuten per treffer nodig, terwijl Patrick Kluivert gemiddeld eens in de 174,44 minuten het net vond, een vergelijkbare score met die van topscorer aller tijden Robin van Persie (174,14 minuten per doelpunt).

Statistieken Vincent Janssen

Naam teamWedstrijdenDoelpuntenGemiddelde per wedstrijdSpeelminutenMinuten per doelpunt