Nederlands elftal speelt gelijk tegen Ierland

KNVB Media
KNVB Media
27 mei 2016, 22:40
5:15

Kevin Strootman: Na twee jaar terug in Oranje - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal heeft de eerste van drie oefeninterlands deze week met 1-1 gelijk gespeeld tegen Ierland. In Dublin, in een niet geheel uitverkocht Aviva Stadium, kwamen de Ieren voor rust op 1-0, waarna invaller Luuk de Jong Oranje vlak voor tijd naar een 1-1 gelijkspel kopte. Steven Berghuis maakte zijn debuut.

Voorafgaand aan het duel ging de meeste aandacht uit naar de terugkeer van Kevin Strootman. De middenvelder van AS Roma stond door ernstige knieblessures twee jaar aan de zijlijn, maar was bij zijn rentree meteen weer aanvoerder. Strootman doorstond de test met de fysiek spelende Ieren prima, iets dat minder gold voor Oranje.

Het eerste uur speelde Nederland in een veel te laag tempo en wist het geen enkele kans te creëren. Omdat Ierland alleen bij spelhervattingen gevaarlijk was, boeide de wedstrijd nauwelijks. Een van die spelhervattingen leverde de Ieren wel een treffer op: keeper Jasper Cillessen wist een kopbal van John O'Shea te keren, maar was kansloos op de inzet van dichtbij van Shane Long.

Wissels brengen ommekeer

We maakten steeds de verkeerde keuzes en verspeelden veel te gemakkelijk de bal

Bondscoach Danny Blind voerde in de tweede helft enkele wissels door en die sorteerden effect. Vanaf de 60e minuut had Oranje meer balbezit en kreeg het ook kleine mogelijkheden via Vincent Janssen en Bas Dost. De PSV-tandem Willems-De Jong zorgde uiteindelijk vlak voor tijd voor de gelijkmaker. De linksback leverde een prima voorzet af, die door Luuk de Jong langs de Ierse doelman werd gekopt.

De bondscoach kon leven met de 1-1. "We hebben geen goede wedstrijd gespeeld, met name voor rust was het heel matig. Toen maakten we steeds de verkeerde keuzes en verspeelden we veel te makkelijk de bal. Na rust hebben we meer druk naar voren gezet en pakken we in de slotfase nog een punt. Daar moeten we nu tevreden mee zijn."

Er staan komende week nog twee oefeninterlands op het programma. Woensdag 1 juni speelt Oranje in Gdansk tegen Polen, zaterdag 4 juni neemt Nederland het in Wenen op tegen Oostenrijk.

Luuk de Jong kopt in de slotfase de gelijkmaker binnen en brengt Oranje langszij

Statistieken

Wedstrijd
Ierland-Nederland 1-1 (1-0).

Scoreverloop
30. Shane Long 1-0, 85. Luuk de Jong 1-1.

Scheidsrechter
Artur Soares Dias.(Portugal).

Opstelling Nederland:
Cillessen, Veltman, Bruma, Van Dijk, Willems, Bazoer, Depay (61. Berghuis), Strootman (70. Van Ginkel), Janssen (75. Dost), Wijnaldum (82. De Jong), Promes.Danny Blind: 'Geen goede wedstrijd'Lees de uitgebreide reactie van Danny Blind op OnsOranje.nl

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven