Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje volgend seizoen naar Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam

KNVB Media
KNVB Media
13 mei 2016, 11:29
2:14

Oranje keert terug naar De Kuip in Rotterdam. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal speelt volgend seizoen wedstrijden in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. De duels in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 worden verdeeld over de Amsterdam ArenA en Stadion Feijenoord. Het Philips Stadion in Eindhoven komt in aanmerking voor een of meerdere oefenwedstrijden.

Het Nederlands elftal was twee jaar geleden, in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië, voor het laatst te gast in Rotterdam, terwijl het laatste bezoek aan Eindhoven van 2 september 2011 dateert. De Amsterdam ArenA was de afgelopen twee seizoenen tot ieders tevredenheid de thuishaven van Oranje.

De Kuip

Wij willen met Oranje graag terug het land in

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen over de stadionkeuze: “Volgend seizoen start een nieuwe, lastige kwalificatiereeks. Dan willen wij met Oranje weer graag terug het land in. Wij hebben frequent en constructief overleg gehad met de stadions en kijken ernaar uit om met Oranje terug te keren in de drie voetbalhoofdsteden. De verkeerssituatie rondom De Kuip, die voor ons toch altijd een punt van zorg was, is de laatste tijd aanzienlijk verbeterd. Maar ook binnen de muren van het stadion is het nodige gebeurd, waardoor wij onze supporters, genodigden en relaties beter kunnen ontvangen. De sfeer heeft in Rotterdam natuurlijk nooit ter discussie gestaan”.

Eindhoven

Het Philips Stadion is het toneel van Oranjes eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Griekenland is donderdag 1 september als oefentegenstander vastgelegd. Het Nederlands elftal was vijf jaar geleden voor het laatst te gast in Eindhoven. Op 2 september 2011 boekte het Nederlands elftal hier de historische 11-0 zege op San Marino.

— De laatste interland in Eindhoven behaalde Oranje een 11-0 monsterzege op San Marino. 

“Uit de historie blijkt dat het goed is om vriendschappelijke wedstrijden van Oranje over het land te spreiden. Eindhoven, dat zeker sinds afgelopen weekend ook een van de voetbalhoofdsteden van Europa is, is een uitstekend gastheer”, aldus de directeur betaald voetbal.

In de Amsterdam ArenA wordt overigens niet alleen om plaatsing voor het WK 2018 gespeeld. Dinsdag 28 maart oefent het Nederlands elftal tegen Italië in Amsterdam.


Het seizoen 2016/ ’17 ziet er voor Oranje als volgt uit:

2016

DatumTijdWedstrijdPlaats
do. 1 september20.45 uurNederland – Griekenland (vr)Philips Stadion, Eindhoven
di. 6 september20.45 uurZweden – Nederland (WK-kw)Solna Arena, Solna
vr. 7 oktober20.45 uurNederland – Wit-Rusland (WK-kw)Stadion Feijenoord, Rotterdam
ma. 10 oktober20.45 uurNederland – Frankrijk (WK-kw)Amsterdam ArenA
zo. 13 november18.00 uurLuxemburg – Nederland (WK-kw)n.t.b.

2017

DatumTijdWedstrijdPlaats
za. 25 maart20.45 uurBulgarije – Nederland (WK-kw)n.t.b.
di. 28 maart20.45 uurNederland – Italië (vr)Amsterdam ArenA
vr. 9 juni20.45 uurNederland – Luxemburg (WK-kw)Stadion Feijenoord, Rotterdam

De locaties voor de twee resterende WK-thuisduels van Oranje in 2017 (Bulgarije 3 september) en Zweden (10 oktober) worden later ingevuld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen