Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ook Wembley staat stil bij Cruijff en slachtoffers Brussel

KNVB Media
KNVB Media
27 maart 2016, 13:57

Foto: KNVB Media

Ook rondom de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Engeland wordt stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff. De Engelse bond heeft besloten dinsdag voor de wedstrijd een minuut stilte ter nagedachtenis aan de donderdag op 68-jarige leeftijd overleden voormalige nummer 14 in acht te nemen. Dit stiltemoment is tevens uit respect voor de slachtoffers van de terreurdaden in Brussel.

Ook zullen beide ploegen op Wembley met rouwbanden spelen. Toeschouwers worden opgeroepen om de veertiende minuut met applaus te begeleiden. De wedstrijd wordt niet onderbroken, zoals afgelopen vrijdag bij het treffen tussen Oranje en Frankrijk het geval was. Het officiële programmaboek van de FA staat voor een groot deel in het teken van Cruijff. Het legendarische stadion is met 90.000 toeschouwers volledig uitverkocht, onder hen zitten ruim 500 Nederlanse supporters.

Cruijff speelde zelf met het Nederlands elftal tweemaal op Wembley. In 1970 hield Oranje de wereldkampioen van 1966 verdienstelijk op 0-0. Zeven jaar later, in 1977, boekte Nederland met Cruijff als captain een historische 2-0 zege. Liefst 90.000 toeschouwers waren op Wembley getuige van de allereerste overwinning ooit op Engeland. Jan Peters was destijds met twee treffers de gevierde man.

De Engelse bondscoach Roy Hodgson over 'true legend' Johan Cruijff — Video: FA TV

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen