Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje verliest van Frankrijk op emotionele avond

KNVB Media
KNVB Media
25 maart 2016, 23:23
5:03

Ibrahim Afellay scoort vlak voor tijd de 2-2. - Foto: KNVB Media

Op een avond waarop Johan Cruijff centraal staat, maakt een speler met nummer 14 op zijn rug het winnende doelpunt. Blaise Matuidi schiet vrijdagavond laat de Nederlandse hoop op een goed resultaat aan gruzelementen. Nederland verliest het oefenduel van Frankrijk: 2-3.

Nog voor er veertien minuten waren gespeeld, stond Nederland al met 2-0 achter, maar bondscoach Danny Blind geloofde niet dat de trieste gebeurtenissen in de koppies waren gaan zitten. "Daar ben je prof voor. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden tegen een sterke tegenstander, technisch, tactisch en fysiek, een van de kanshebbers op het EK. Daarom hadden we ook voor vijf verdedigers gekozen, maar we waren niet scherp genoeg in de eerste helft."

In de tweede helft gooide de bondscoach het om. "Terug naar vertrouwde patronen. Ik vind ook dat het elftal twee systemen moet kunnen spelen. Dan maak je de gelijkmaker en is het jammer dat je het niet op 2-2 kunt houden. Ook al is dat dan niet helemaal verdiend.

Nederland - Frankrijk Nederland - Frankrijk Ga voor het wedstrijdverslag en meer reacties naar OnsOranje.nl

Statistieken:

Nederland-Frankrijk 2-3 (0-2).

Scoreverloop: 6. Griezmann 0-1, 13. Giroud 0-2, 46. De Jong 1-2, 86. Afellay 2-2, 87. Matuidi 2-3. 

Gele kaart: Matuidi (Frankrijk).

Opstelling Nederland: Cillessen; Veltman, Bruma, Van Dijk (46. Afellay), Blind, Willems (78. Van Aanholt), Clasie (46. Memphis). Klaassen (76. Wijnaldum), Sneijder (36. Bazoer), De Jong (81. Janssen), Promes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen