Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ruud van Nistelrooy stopt bij Oranje

KNVB Media
KNVB Media
3 februari 2016, 11:59

Foto: KNVB Media

Assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooy maakt met ingang van de kwalificatiereeks voor het WK 2018 geen deel meer uit van de technische staf van het Nederlands elftal. De 70-voudig international heeft laten weten dat hij zijn contract, dat hem tot juli van dit jaar bindt aan de KNVB, niet verlengt.

Hij gaat bij PSV aan de slag als trainer-coach van de spitsen van Onder 17, Onder 19 en Jong PSV. Van Nistelrooy (39), die bij de KNVB de cursus UEFA Pro Coach Betaald Voetbal volgt, liep in het kader van deze opleiding al stage bij de Eindhovense eredivisionist.

Van Nistelrooy: “Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd. Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV. En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal. In mijn tijd als Oranje-international heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel voorbereiding en tijd daarin ging zitten en wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken. Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring. Wat me verder zeker zal bijblijven is de fantastische manier waarop ik heb kunnen samenwerken met spelers en staf. Ik ben de KNVB dankbaar dat ze me deze kans hebben gegund.”

Bondscoach Danny Blind over het vertrek van Ruud van Nistelrooy: “Ik vind het jammer dat Ruud vertrekt, maar ik begrijp het. Hij wil meer op het veld staan. Ruud is een fijn mens en een fijne assistent, waar ik de afgelopen periode heel prettig mee heb samengewerkt. Ik denk dat hij het talent heeft om een goede trainer te worden en wens hem alle succes bij PSV.”

Van Nistelrooy blijft tot en met juni 2016 aan het Nederlands elftal verbonden. Hij treedt met ingang van het nieuwe seizoen in dienst bij PSV.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen