Fred Grim nieuwe coach Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
22 juni 2015, 16:25

Fred Grim (49) is de nieuwe coach van Jong Oranje. De huidige trainer van Almere City FC is met de KNVB een contract overeengekomen tot en met het EK onder 21 in 2017. KNVB-coach Remy Reijnierse, die Jong Oranje na het vertrek van Adrie Koster op interim-basis leidde, keert zoals afgesproken terug naar het Beloftenteam. De benoeming van een assistent-trainer voor Jong Oranje volgt in een later stadium.

"Dit is een mooie uitdaging"”, zegt Grim over zijn aanstelling. "“Ik ben altijd erg betrokken geweest bij de ontwikkeling van talentvolle voetballers, en kijk er naar uit om van de grootste Nederlandse talenten een team te smeden en resultaat te boeken. De doelstelling is uiteraard kwalificatie voor het EK 2017 in Polen. We starten in september met Cyprus thuis en Turkije uit. We zullen dus direct aan de bak moeten om het kwalificatietoernooi goed te beginnen.”"

Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, over de aanstelling van Grim: "“Fred past perfect in het profiel van een coach van Jong Oranje. Hij is een bekwame, gepassioneerde trainer, met veel ervaring in het Nederlands voetbal en kennis van de generatie voetballers die nu voor Jong Oranje mag uitkomen. De manier waarop hij bij Almere City FC, Oranje onder 19 en Ajax met jonge, talentvolle voetballers heeft gewerkt, heeft indruk op ons gemaakt. Bovendien beschikt Fred over een echte winnaarmentaliteit en is hij in staat die over te brengen op zijn team. We kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.”"

Stekelenburg naar Almere City FC

KNVB-coach Maarten Stekelenburg bewandelt de omgekeerde weg. Stekelenburg, die het Nederlands elftal voor spelers onder 17 en onder 18 jaar onder zijn hoede had, wordt de nieuwe trainer van Almere City FC. Jelle Goes: “"Almere City FC krijgt met Maarten Stekelenburg een ambitieuze trainer en bovenal een vakman. We bedanken hem voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het Nederlands voetbaltalent en wensen hem veel succes in Almere.” De KNVB gaat de komende periode op zoek naar een opvolger voor Maarten Stekelenburg."

Fred Grim (Amsterdam, 17 augustus 1965) groeide als doelman op in de jeugdopleidingen van JOS Watergraafsmeer en Ajax. In 1986 maakt Grim zijn debuut in het betaald voetbal bij SC Cambuur Leeuwarden, waar hij in totaal 172 wedstrijden (1 doelpunt) het doel verdedigde. Vervolgens volgde in 1994 de terugkeer naar Ajax, waar hij tot het einde van zijn carrière in 2002 actief was. Grim speelde in totaal 373 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij de Champions League (1995), de Europese Supercup (1995), vijfmaal de landstitel (1994, 1995, 1996, 1998, 2002), eenmaal het kampioenschap in de Eerste Divisie (1992), drie keer de KNVB beker (1998, 1999, 2002) en driemaal de Johan Cruijff Schaal (1994, 1995, 2002) won.

Na zijn actieve loopbaan startte Grim zijn trainerscarrière als keeperstrainer bij Ajax. Vervolgens was hij in het seizoen 2009/’10 assistent-trainer bij Sparta Rotterdam, waarna hij in 2010 trainer van Ajax A1 en assistent-trainer bij Oranje onder 19 werd. In oktober 2012 werd Grim aangesteld als trainer van Almere City FC. Onder leiding van Grim plaatste Almere City FC zich vorig seizoen voor de Jupiler Play-offs.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven